Fest Jazza

FOTO Mališani u kreativnoj radionici učili izrađivati razne glazbene instrumente

Program se nastavlja u 18 sati na terasi dječjeg vrtića Tratinčica gdje će biti održan Jazz koncert za djecu 'Crtić Medo'.

13:34h
0
Foto: Komunalac KC

U sklopu manifestacije Fest Jazza održana je radionica Music Makers u dječjem vrtiću Tratinčica u organizaciji Jazz kluba Koprivnica, uz podršku Umjetničke škole Fortunat Pintarić i Komunalca. Mališani su na kreativan način uz pomoć stručnih animatora i odgajateljica izrađivali glazbene instrumenate od raznih otpadnih materijala.

Voditelj radionice Roko Pečarić naučio je djecu kako izraditi udaraljke, šuškalice, puhačke i žičane instrumente od kartona, limenki, plastičnih boca, balona, pvc cijevi i drugih materijala.

– Cilj ove radionice je bio da djeca otkriju kolike mogućnosti u sebi kriju stari ili odbačeni predmeti te ujedno razvijaju kreativne sposobnosti. Time ih želimo potaknuti da otkriju mogućnosti osobnog doprinosa u sprječavanju nepotrebnog stvaranja otpada. Stvarajući glazbu, a ne otpad, doprinijet će očuvanju prirode na vrlo kreativan način – rekli su u Komunalcu.

Program se nastavlja u 18 sati na terasi dječjeg vrtića Tratinčica gdje će biti održan Jazz koncert za djecu ‘Crtić Medo’.