Knjižnica

FOTO Mališani uživali i učili na pričaonici i družionici Tragača

14:36h
0
Družionica Tragača // Foto: Knjižnica

Cilj još jedne pričaonice na otvorenom je osvijestiti važnost boravka djece u prirodi, a okupljanja Tragača prilika su da se pobliže upoznaju s radom bloga, zanimljivom literaturom i druže u stvarnom svijetu.

Najmlađi korisnici koprivničke knjižnice i njihovi roditelji imali su prilike sudjelovati u još jednoj Pričaonici za bebe i malu djecu do tri godine na otvorenom, u koprivničkom Gradskom parku.

Nakon uvodnog djela u kojem je knjižničarka Ida Gašpar predstavila kvalitetnu literaturu roditeljima, djeca su zajedno s voditeljicama Marijom Sesvečan i Gordanom Bonta, krenula u potragu za medvjedićima. Putem su pjevali najdraže pjesmice, promatrali ptice, biljke i slušali priče. Na kraju šetnje stigli su i do kućice medvjedića koja ih je oduševila, kao i druge igračke i košara puna slikovnica o medvjedićima. Djeca su bila pozvana da donesu svoje medvjediće od kojih neke možete vidjeti u izlogu Knjižnice do 30. lipnja. Cilj još jedne pričaonice na otvorenom je osvijestiti važnost boravka djece u prirodi.

Druga ovogodišnja družionica Tragača održana je u četvrtak u Knjižnici i čitaonici Fran Galović Koprivnica. Tragači je naziv dječjeg virtualnog čitateljskog bloga, namijenjenog djeci od 8 do 13 godina koja vole knjige, čitanje i rasprave o pročitanom. Koprivnička knjižnica i njeni korisnici pridružili su se blogu 2015. godine i tako uveli još jedan oblik promicanja čitanja, ali i novih tehnologija.

Nakon rješavanja nekoliko zagonetki, koje su se posebno svidjele budućim Tragačima, zaigrali smo i boocasting knjiga tijekom kojeg smo igrom eliminacije birali najdražu knjigu, prema 4 kriterija – naslovu, naslovnici, sažetku i ulomku iz teksta. Ovakva okupljanja prilika su da se djeca pobliže upoznaju s radom bloga, zanimljivom literaturom i druže u stvarnom svijetu.