DO SKUPIH LIJEKOVA

FOTO Mališani za plemeniti cilj prikupili ogromne količine plastičnih čepova

Uz pratnju djelatnika komunalnog sektora objašnjen im je i prikazan cijeli postupak razvrstavanja korisnog otpada na Reciklažnom dvorištu.

12:09h
0
Foto: Grad Koprivnica

Komunalac je u srijedu posjetila skupina mališana sa svojim voditeljima iz KUD-a Delovi. Mališani su marljivo sakupljali otpadne čepove od početka ove godine za projekt Plastičnim čepovima do skupih lijekova koji Komunalac provodi zajedno s Udrugom oboljelih od leukemije i limfoma Hrvatske iz Čakovca (UOLL).

Ukupno je predano 51 kilogram otpadnih čepova koji će se predat UOLL-u i na taj način biti velika pomoć pri kupnji lijekova neophodnih za liječenje oboljelih.

Uz pratnju djelatnika komunalnog sektora objašnjen im je i prikazan cijeli postupak razvrstavanja korisnog otpada na Reciklažnom dvorištu. Posjetitelji su mogli vidjeti način odvajanja i prešanja otpada, vrste otpada koje se tamo odlažu te se uvjeriti kako je potrebno odvajati otpad u vlastitoj kući jer sav otpad nije smeće i može biti itekako koristan.

Objašnjen im je proces recikliranja korisnog otpada od početka do kraja i istaknuta važnost pojedinca u odgovornom odlaganju otpada u posebne spremnike na Zelenim otocima u našem gradu i okolici.

Mališanima su uručeni prigodni eko paketi, a najviše ih je razveselila majica Sreća bez smeća. Ovo je bio još jedan u nizu posjeta na kojem se educira građanstvo, bez obzira na dob, u svrhu podizanja ekološke svijesti i učenja najmlađih odgovornom ponašanju prema okolišu.

Foto: Grad Koprivnica
Foto: Grad Koprivnica
Foto: Grad Koprivnica
Foto: Grad Koprivnica
Foto: Grad Koprivnica
Foto: Grad Koprivnica