Međunarodni festival folklora

FOTO Manifestacija Iz bakine škrinje jutros stigla u Koprivnicu

13:07h
0
Foto: Matija Gudlin

Tijekom trajanja festivala na njemu će nastupiti ukupno deset grupa sudionika, odnosno oko 400 izvođača.

Međunarodni festival folklora Iz bakine škrinje počeo je jučer u Novigradu Podravskom, a manifestacija se jutros nastavila u Koprivnici te će se održavati sve do 11. srpnja, a u nedjelju je bogat program manifestacije smješten u Varaždinu.

Prva festivalska večer održala se jučer u Općini Novigrad Podravski u Sportskoj dvorani Osnovne škole Prof Blaž Mađer a danas se s manifestacijom nastavilo u Koprivnici.

Festivalski dio smješten u Koprivnici krenuo je jutros u 9 sati na Zrinskom trgu, zatim se u 13 sati prreselio u Dom za starije i nemoćne osobe Koprivnica, a finale programa u Koprivnici biti će u Dvorani Domoljub s početkom u 20 sati.

Nedjelja, 10. srpnja, dan je za treću festivalsku večer, koja će se održati u Varaždinu u sklopu 3. Međunarodnog festivala tradicijske kulture “FolkoFonija s početkom u 21 sat.

Tijekom trajanja festivala na njemu će nastupiti ukupno deset grupa sudionika, odnosno oko 400 izvođača, a župan Darko Koren danas u 17 sati u Županijskoj će upravi upriličiti prijem za sve učesnike.

Organizatori ovogodišnje manifestacije su Folklorni ansambl Koprivnica i županijska Zajednica kulturno-umjetničkih udruga, a održat će se pod pokroviteljstvom Koprivničko-križevačke županije.