U KUNOVCU

FOTO Mariji je kuća izgorjela prije tri tjedna, pravu pomoć još uvijek čeka: Ne treba mi novac, nego netko tko bi mi uredio zidove, vrata, prozore i razvukao struju

Ako možete i želite pomoći Mariji da se prije nego pravo zahladi vrati u svoj skroman dom možete ju kontaktirati na njen broj mobitela +385919551220

11:34h
0
Marija Remenar
Foto: Ivan Balija

O tragediji koja je snašla Mariju Remenar iz Kunovca već smo pisali krajem listopada, kada joj je u nedjelju navečer vatra progutala unutrašnjost objekta u kojem živi. Ovog smo tjedna provjerili je li uspjela riješiti koji od problema koji su je nenadano snašli i ima li kakve šanse da se uskoro vrati natrag u svoj dom.

Pred kućom u Kunovcu dočekao nas je zeleni kontejner kojeg joj je dostavio Komunalac, a u kojeg Marija baca sve što je stradalo u požaru. Jedan takav već su odvezli, a sada puni novi.

Dosad je uspjela očistiti prednje dvije prostorije koje su joj nekada bile kuhinja i soba, a sad su potpuno prazne. Zidovi crni, plafon je otpao, podovi su potpuno uništeni, a zbog mirisa paljevine u kući se ne može duže boraviti.

– Pomogli su mi iz Udruge žena Kunovec, žene su došle i pomogle mi ugrubo očistiti i izbaciti iz soba sve što je bilo viška. Sad je to kakvo je. Pomoć mi je obećala Općina Koprivnički Ivanec, kao i Podravka u kojoj radim i za koju sam dala život, ali za sada još ništa konkretno. No ne gubim nadu, još nije kasno iako je već prava zima pred vratima. Ne trebaju meni novci, više bi mi značilo kad bi netko bio spreman urediti mi zidove i razvući struju, već bi to onda bilo useljivo – priča Marija koju smo zatekli u hranjenju kućnih ljubimaca koji su ostali živjeti u stražnjem dvorištu kuće. Ova tri tjedna spava povremeno kod susjede.

Marija Remenar
Foto: Ivan Balija

– Ja se snađem, uvijek. Malo sam evo sad bila u dućanu, malo sam se i ja najela, malo peseke i mačke išla nahraniti. Počela sam i raditi – priča nam nevoljko ponavljajući događaj od te nedjelje navečer.

– Već sam to sto put ispričala, u nedjelju sam spremila ručak, najela se i probudio me dim – kaže.

Osim Udruge žena u pomoć su joj priskočili i dobri ljudi koji su joj, doznavši o njenoj tragediji, poklonili čistu posteljinu i ručnike, odjeću, hladnjak, nešto namještaja, peć ima, no sve to čeka je za sada kod susjeda “na skladištu” jer nema kamo s tim dok je kuća u ovakvom katastrofalnom stanju.

– Evo i danas mi je neki nepoznati gospodin s automobilom križevačkih tablica došao i dostavio sokove i hranu, lijepo od svih koji su mi pomogli, svima sam neizmjerno zahvalna – kazala je na kraju Marija koju smo ostavili i utiješili riječima da će se među našim pratiteljima i čitateljima sigurno naći dobrih duša koje su uvijek spremne pomoći.

Ako možete i želite pomoći Mariji da se prije nego pravo zahladi vrati u svoj skroman dom možete ju kontaktirati na njen broj mobitela +385919551220.

Marija Remenar
Foto: Ivan Balija
Marija Remenar
Foto: Ivan Balija
Marija Remenar
Foto: Ivan Balija
Marija Remenar
Foto: Ivan Balija
Marija Remenar
Foto: Ivan Balija
Marija Remenar
Foto: Ivan Balija
Marija Remenar
Foto: Ivan Balija
Komentiranjem prihvaćate naše Uvjete korištenja, komentiranja i zaštite privatnosti!

Reklamni sadržaj - sponzorira ADNOW