spektakl u koprivnici

FOTO Marina Tomac-Rojčević i Neno Rojčević osvojili broncu

18:00h
0
Prvenstvo Hrvatske u standardnim plesovima // Foto: Matija Gudlin
Prvenstvo Hrvatske u standardnim plesovima // Foto: Matija Gudlin

Plesači ŠPK Ritam Marko Šimek i Lana Bermanec osvojili su 11. mjesto u kategoriji mladeži, dok su Neno Rojčević i Marina Tomac-Rojčević osvojili broncu u kategoriji veterani 2. Josip Betlehem i Karla Šmitlehner iz ŠPK Koprivnica u kategoriji mladeži osvojili su 12. mjesto.

Prvenstvo Hrvatske u standardnim plesovima održano je jučer, u subotu, u sportskoj dvorani Srednje škole Koprivnica.

Na ovom umjetničkom i sportskom spektaklu, u organizaciji Hrvatskog sportskog plesnog saveza u suradnji s koprivničkim Športskim plesnim klubom Ritam, nastupilo je 67 plesnih parova iz 15 klubova.

Plesači ŠPK Ritam Marko Šimek i Lana Bermanec osvojili su 11. mjesto u kategoriji mladeži, dok su Neno Rojčević i Marina Tomac-Rojčević osvojili broncu u kategoriji veterani 2.

– Jako smo zadovoljni rezultatima naših plesača. U Markovoj i Laninoj kategoriji bila je izuzetno jaka konkurencija tako da je ovo vrlo dobar rezultat – rekla je Dolores Ciglar, tajnica ŠPK Ritam.

Dodala je da je izuzetno zadovoljna organizacijom ovog događaja i cjelokupnom atmosferom.

– Naši plesači nastavljaju s radom. Spremaju se za državno prvenstvo u latinsko-američkim plesovima koje će se održati 19. ožujka u Bjelovaru – kazala je D. Ciglar i objasnila se kako se godišnje održavaju tri državna prvenstva i to u standardnim plesovima, latinsko-američkim i njihovoj kombinaciji.

Dodala je kako je najteža upravo kombinacija jer podrazumijeva 10 potpuno različitih plesova što se zapravo može usporediti s 10 potpuno različitih sportova.

Na ovom prvenstvu nastupio je još jedan koprivnički par, Josip Betlehem i Karla Šmitlehner iz ŠPK Koprivnica koji su u kategoriji mladeži osvojili 12. mjesto.

U kategoriji mlađi osnovci pobjedu su odnijeli Dan Hude i Rea Motl Šatalić iz Zagreba, a u kategoriji osnovci Jan Nemarnik i Nika Karačić iz Zagreba.

Jakov Bjelac i Magdalena Vidas iz Petrinje pobjednici su u kategoriji mlađa mladež, dok su u kategoriji mladeži najbolji bili Patrik Seretin i Ema Pilić iz Zagreba, a u kategoriji starije mladeži Jurica Kavran i Tihana Vusić iz Varaždina.

Pobjedu u kategoriji odraslih izborili su Viktor Szabo i Vanja Vujić iz Zagreba.

U kategoriji veterani 1 pobjedu su odnijeli Camillo Paiano i Fabiola Romano, u kategoriji veterani 2 Marinko Patafta i Valentina Patafta, a u kategoriji veterani 3 Arsen Jahoda i Ljubica Jahoda.

Prije početka finalnog dijela natjecanja plesne parove i publiku pozdravili su Mišel Jakšić, zamjenik koprivničke gradonačelnice, i Ivan Pal, zamjenik koprivničko-križevačkog župana.