LJUBAV OSVAJA KADA SE NAJMANJE NADAŠ

FOTO Marinu i Juricu spojili su glazba, ples i pjesma: Nikad ni nismo bili samo prijatelji, a nakon 11 godina veze postat ćemo muž i žena

Marina kod Jurice najviše voli smisao za humor, oči, strast koju gaji prema glazbi, a voli i što je otvorenog uma prema većini stvari. Jurica pak kod Marine voli to što je brižna, razumna, odgovorna, požrtvovna i komunikativna. Zanimljivo je što su nam vrlo lako rekli i što ih izluđuje jedno kod drugog.

16:00h
0
Privatna arhiva

Prije 11 godina Marina i Jurica su se upoznali u tadašnjem Kulturno-umjetničkom društvu Koprivnica. Ona je u KUD-u plesala, on je bio u tamburaškoj sekciji. Marina je krajičkom oko škicala Juricu, a on tada još ničeg nije bio svjestan. Barem se tako činilo!


– I sad slijedi ona poznata priča kako su ujedno nastale Cure Iz CEntra. Naime, Ani i meni su se sviđali tamburaši i kako bi ih impresionirale na jednoj od turneja u Sarajevu odlučile smo im pokazati što smo naučile svirati. Budući da sam ja izabrala instrument bugariju koju je tada svirao Jura, ubrzo sam tražila poduke i posuđivala instrument od njega. Očito sam ga uspjela impresionirati – prisjeća se Marina i dodaje kako se tako mic po mic dogodila ljubav.

I stvarno, tako je i bilo. Iz neke čiste trucljivosti i činjenice da im je rečeno da one nikad ne bi mogle svirati tamburicu, jednog dana su odlučile da će svima pokazati da to nije istina. To su pokazale i dokazale i dalje to rade, s obzirom na velike uspjehe naših Cura Iz CEntra.

Tko je točno prvi shvatio da je prijateljstvo preraslo u ljubav Marina i Jurica ne mogu odrediti, složni su oko toga da su stvari išle svojim tijekom i da u principu nikad ni nisu bili samo prijatelji.

Privatna arhiva

Marina Novogradec i Jurica Hrenić, mnogima poznati Koprivničanci i glazbenici sigurni su u jedno, a to je da su nakon 11 godina i dalje jako sretni, a tu sreću još je većom učinio sinčić Petar, koji je svijet ugledao prošle godine u ožujku. Donio im je radost, veselje, viši smisao života, a vrijeme provedeno s njim, kako nam govori ovaj zaljubljeni par, jer neprocjenjivo, često bi i da ga imaju puno puno više.

Dakle, glavni krivac za njihovo upoznavanje i njihovu ljubav bili su pjesma i ples, ali naravno ne samo to. Marinu je na prvi pogled kod Jurice osvojila strast kojom je svirao, a Juricu je Marini privukla činjenica da je od njega starija i iskusnija i povrh svega, apsolutno uvijek raspoložena za, kako Jura kaže, zezanciju. Nakon tih “prvih pogleda”, zatreskanosti pa zaljubljenosti na red je došla ljubav, u pravom smislu te riječi. Ljubav koja je tako predivno neopisiva, a kada se dogodi jednostavno čovjek zna da je to “TO”.

Kad netko kaže Marina, Jurici na pamet padne Prljavo kazalište, a kad Marini netko spomene Juricu, prva asocijacija koja joj padne na pamet je Pađen bend

– To je naša zezancija, Prljavo kazalište je zbog pjesme Marina koja ga asocira na mene, a s druge strane znamo da se Jurica iz Pađen benda pita što mu je u kavu stavila i koji čudni napitak mu je podvalila – objasnila je Marina.

Privatna arhiva

Marina kod Jurice najviše voli smisao za humor, oči, strast koju gaji prema glazbi, a voli i što je otvorenog uma prema većini stvari. Jurica pak kod Marine voli to što je brižna, razumna, odgovorna, požrtvovna i komunikativna. Zanimljivo je što su nam vrlo lako rekli i što ih izluđuje jedno kod drugog.

– Izluđuje me to što Jura misli da su sve stolice u stanu njegovo odlagalište odjeće – rekla je Marina, a Jurica se nadovezuje kako njega izluđuje što ga Marina stalno podsjeća da nisu sve stolice odlagalište njegove odjeće.

No, kakva bi to ljubav bila kad bi bila sve idila i kad nas ništa ne bi smetalo kod partnera, zar ne? Naravno da je potrebno ponekad se malo i “iritirati”, a sve dok je to u onim granicama slatkoće koju ljubav posjeduje, onda je sasvim i poželjno. Da vole svoj mir i svoje zajedničko vrijeme dokaz su mirne večeri kojima se vesele, a s obzirom na tempo života koji vode, ponekad bi željeli da tog slobodnog vremena ima puno više.

Privatna arhiva

– Slobodno vrijeme uglavnom provodimo s djetetom i obitelji, često i sviramo zajedno, pogotovo kad Marina treba učiti nove pjesme za bend. U večernjim satima najčešće gledamo serije ili filmove,a nekad padne i koja igrica na “plejki” – govori Jurica, a Marina se istovremeno prisjetila i mjesta koja su zajedno posjetili. Španjolska, Venecija, Budimpešta, Sarajevo, Dubrovnik…

Najromantičnija stvar koju je Jurica učinio za Marinu i obrnuto

– Obožavam ju što svaki dan potpuno altruistično brine o egzistenciji našeg sina i mene te sve čini kako bi nam udovoljila – rekao je Jurica i rastopio i nas.

– Nismo neki romantičari, ali ako moram nešto izdvojiti onda ću definitivno izdvojiti to što je napisao nekoliko skladbi posvećenih meni. Menuet za Marinu, Marinina tema i Dream Journal. Mislim da su sve bile osmišljene kao rođendanski pokloni. I da, definitivno prosidba u Sarajevu za 10. godišnjicu veze – govori Marina.

Privatna arhiva

Svaka veza ima te neke situacije koje će ostati i jednoj i drugoj strani zauvijek u sjećanju, tako i ovaj ljubavni par ima svojih anegdota, a jednu su nam i otkrili.

– Uh… bilo je to davno, ali se definitivno može izdvojiti kao simpatična priča. Prije nego su roditelji znali za našu vezu Jura je bio kod mene i nenadano su moji roditelji došli ranije s posla. Kako bih sakrila Juru poslala sam ga van na terasu bosog i u majici kratkih rukava. Bilo je to u studenom – sjeća se Marina. I eto, dan danas su zajedno i vole se i poštuju sve više i više. Koja je njihova tajna?

– Međusobno uvažavanje, razgovor i kompromis. Možda je i tajna u tome što smo često svatko na svojoj strani pa si ne stignemo dosaditi. Karakterno smo dosta različiti, ali suprotnosti se privlače, ne? Sličnih smo stavova, životnih, radnih te sličnih interesa, ukusa za glazbu i druge umjetnosti – objasnila je Marina. Jurica i Marina će ove godine ovjekovječiti svoju ljubav brakom, a što će biti dalje, ne znaju. Ne žele planirati i ne planiraju puno unaprijed. Puštaju da se svati dogode same od sebe. Jer, život je jedan. Zar ne?

Neka i dalje uživaju u njemu i neka se i dalje vole i poštuju, razumiju i razgovaraju. I neka se grle i ljube, to im isto želimo. To nikad ne bi trebalo uzimati zdravo za gotovo!

Privatna arhiva

čitam...