Predizborni skup

FOTO Mario Rajn: Vrijeme je da upravljanje gradom preuzmu mladi, ambiciozni i stručni ljudi, gradonačelniče Hrg, vaše vrijeme je prošlo

Tehnološki park je perjanica imaginarnog uspjeha aktualne vlasti, nitko ne zna koje su obaveze preuzete u ime svih nas, uredi su prazni, a popunjeni nemaju veze s tehnologijom već s ubiranjem najamnine - oštro je opleo Rajn i po jednom od najvećih projekata gradske vlasti.

11:45h
0
Predizborni skup Marija Rajna u Križevcima // FOTO: Irma Vargić

U petak poslijepodne u centru Križevaca predizborni skup održao je Mario Rajn, nezavisni kandidat za gradonačelnika Križevaca. U društvu svojih zamjenika Marija Martinčevića i Danijela Šaška, Rajn je pred stotinjak okupljenih simpatizera i zainteresiranih građana iznio neke od smjernica svog izbornog programa i oštro napao aktualnu vlast.

– Koprivnica ima kino, Bjelovar ima kino, Novi Marof ima kino. A Križevci imaju gradonačelnika kojemu ne smeta što Križevci nemaju kino. U 21. stoljeću. Nakon puna četiri mandata. Možemo malo i o nadvožnjaku. Koliko godina čekamo ispunjenje velikih obećanja? Previše godina i zato sam odlučio reći dosta lažima i predizbornim obećanjima, nebrizi za Križevce – kazao je Rajn.

Dobar dio govora potrošio je na aktualnog gradonačelnika Branka Hrga.

– Koliko ste često gradonačelnika na odlasku u četiri godine sreli u Križevcima? Koliko ste ga puta vidjeli da obilazi opasne ceste, nadgleda gradilišta, dijeli zajednički život s građanima, on vrijeme provodi u Zagrebu, a za nas nema vremena – rekao je nezavisni kandidat za gradonačelnika.

Osvrnuo se i na poduzetničku zonu koju je nazvao sivom zonom.

– U slavnoj poduzetničkoj zoni se ništa ne događa, nema poduzetnika, nema posla, a naši susjedi iseljavaju u Irsku, u Njemačku, zar mi u Križevcima ne možemo bolje? Od 2001. do 2011. iz grada je odselilo 1200 ljudi, a do danas se brojka i udvostručila.

– Tehnološki park je perjanica imaginarnog uspjeha aktualne vlasti, nitko ne zna koje su obaveze preuzete u ime svih nas, uredi su prazni, a popunjeni nemaju veze s tehnologijom već s ubiranjem najamnine – oštro je opleo Rajn i po jednom od najvećih projekata gradske vlasti.

Osvrnuo se i na problem srednjoškolskih kadrova koji ne odgovaraju stvarnim potrebama gospodarstva, u poljoprivredi planira potaknuti osnivanje zadruga i proizvođačkih organizacija, a mjesnim odborima želi ravnomjerno dijeliti sredstva kako bi sami odlučivali o raspodjeli.

– Dok su drugi stvorili brandove od manifestacija u 15 godina, naše Spravišče se na svoju 50. obljetnicu nije maknulo od grada i okolice. Obećavam vam bitno druačije 51. Spravišče.

– Zar se u proteklih 16 godina nije mogla izgraditi atletska staza? Ja u to ne vjerujem. Priča o se novoj dvorani za 35 milijuna kuna, sve je osigurano osim tih 35 milijuna kuna, a sportski balon od 200 tisuća kuna zadovoljio bi dosta potrebe pa krenimo s njim – nudi neka od rješenja mladi kandidat za gradonačelnika.

Rajn je istaknuo kako grad zbog osobnog spora Kešer-Hrg gubi desetke milijune kuna za obnovu vodovoda dok cijene komunalnih usluga rastu, kaže da će smanjiti nerealno visoke cijene gradskih gradilišta kako bi omogućio mladim obiteljima povoljniju gradnju.

– Danas u doba online komunikacija grad ne komunicira s građanima. Započinjemo odmah nakon izbora, ne u fotelji nego na terenu. Vrijeme je da upravljanje gradom preuzmu mladi ljudi, ambiciozni i stručni, gradonačelniče Hrg, vaše vrijeme je prošlo – završio je svoj govor Rajn.

čitam...