Seminar povodom dana žena

FOTO Marta Dombaj: Žena je u isto vrijeme sposobna da bude i dobra majka i uspješna poduzetnica

Mlade žene kroz radionice i promoviranje poduzetništva treba inspirirati da se odvaže pokrenuti vlastiti posao.

14:10h
0
Foto: inkubator.info

Povodom Dana žena u srijedu je u coworking prostoru Poduzetničkog inkubatora Koprivnica održan seminar SNAŽ(e)NE: Žena sam, mogu sve!


Okupilo se dvadesetak žena i seminar je proveden u ugodnoj atmosferi, s ciljem osnaživanja liderstva žena i poticanja žena na ulazak u poduzetništvo.

Seminar je vodila i moderirala direktorica Koprivničkog poduzetnika, Martina Golčić koja je naglasila da žene kroz poduzetništvo mogu ostvariti svoje potencijale i te da postoji velik broj uspješnih žena poduzetnica koje daju za primjer da žena može uspjeti u tom svijetu.

U prvoj panel raspravi Žene u poduzetništvu: strah vs. strast, sudionice su istaknule koje su to društvene norme i okviri koje koče žene u ostvarivanju svojih snova, koje bi osobine svaka žena poduzetnica trebala imati te koliko je pritom važna hrabrost, ali i podrška i razumijevanje obitelji.

Foto: inkubator.info

Marta Dombaj, donedavno regionalna direktorica prodaje za sjeverozapadnu Hrvatsku – Croatia zdravstveno osiguranje je ustvrdila kako je žena u isto vrijeme sposobna da bude i dobra majka i uspješna poduzetnica. Marija Šmic, vlasnica digitalne agencije Marisha studio i urednica portala onavoli.com je naglasila da mlade žene kroz radionice i promoviranje poduzetništva treba inspirirati da se odvaže pokrenuti vlastiti posao.

U drugu panel raspravu Žene u „muškom“ IT sektoru: hrabrost ili ludost? su se Skype javljanjem pridružile Dajana Stojanović i Željana Hrkač, članice pobjedničkog tima na prvom koprivničkom hackathonu Codefest i Maja Kardum, članica osječkog ogranka svjetske organizacije Lean In, posvećene aktivnostima u osnaživanju žena u poslovanju, te specijalistica za PR i digitalni marketing u poduzeću Inchoo koje se bavi razvojem web shopova.

Foto: inkubator.info

Složile su se da nije neobično da žene imaju interes za IT sektor te da uz strast, trud i volju mogu uspjeti u bilo kojem sektoru odbacivši na taj način predrasude da je IT sektor isključivo muški sektor.

Seminar je zaključila trenerica za osobni razvoj Ksenija Vitelić sa svojim motivacijskim govorom: Odvaži se, pretvori san u stvarnost!.

Sve sudionice panela su se složile da dolazi do veće ravnopravnosti spolova u poslovnom svijetu i da sve češće uključivanje žena u poslovni svijet ruši postojeće stereotipe i društvena uvjerenja.

Seminar je organizirao Koprivnički poduzetnik u suradnji s Klubom poslovnih žena Koprivničko-križevačke županije (ALFA), Hrvatskom gospodarskom komorom – Županijska komora Koprivnica i digitalnom agencijom Marisha.

čitam...