gimnazijalka

FOTO Marta Kunštić putuje na Olimpijadu iz astronomije i astrofizike: Željela bih studirati fiziku u Hrvatskoj ili astrofiziku u Engleskoj

Uz gradonačelnika i zamjenicu, na prijemu su bili i pročelnici Ana Mlinarić i Dario Jembrek.

08:43h
0

Koprivnički gradonačelnik Mišel Jakšić, danas je priredio prijem za Martu Kunštić, učenicu 2. d razreda, prirodoslovno-matematičkog smjera Gimnazije Fran Galović i njezinog profesora Danijela Kolarića. Naime, Marta je nakon kvalifikacija izborila ulazak u olimpijski tim za predstojeću Olimpijadu iz astronomije i astrofizike.

– Prije svega želio bih se zahvaliti Martinom mentoru profesoru Kolariću, koji je također vrlo bitan faktor u postizanju vrhunskih rezultata koji prenosi znanje svojim zainteresiranim učenicima, ovoga puta prvenstveno Marti. Skidam kapu do poda za sve rezultate koje si do sada postigla, a znamo da ćeš nas razveseliti i sa novim koje ćeš ostvariti u vremenu koje je pred tobom. Sa rezultatima koje postižeš sa svojim kolegama i prijateljima, gdje prenosite ime svoje škole i našega grada diljem zemlje i svijeta, nama dajete za cilj razvijanje nekih novih programa poticanja, da vam otvorimo prostor da imate još veći motiv i želju da se i dalje dokazujete svojim znanjem, ali da i jednog dana s vremenom nastavite širiti znanje u našem gradu. Uz sve dobre želje što se tiče natjecanja, Marta, želim ti i svako dobro povodom današnjeg rođendana – rekao je gradonačelnik Jakšić.

Na pitanje gradonačelnika što bi željela studirati, Marta je odgovorila da ju trenutno zanima studiranje fizike u Hrvatskoj ili astrofizike u Engleskoj, uglavnom nešto vezano uz prirodne znanosti.

– Bilo bi dobro da imamo u Koprivnici centre izvrsnosti, kako bi se više učenika zainteresiralo za dodatno usvajanje znanja iz određenih područja jer na neki način nisu dovoljno upoznati ni motivirani za ovako nešto – odgovorila je Marta na pitanje zamjenice gradonačelnika Ksenije Ostriž, što im nedostaje u gradu.

Isto tako napomenula je da ona i njezini prijatelji znaju kako Grad Koprivnica cijeni njihov trud, što se vidi po nagrađivanju izvrsnosti u svim natjecanjima. Većina gradova u Hrvatskoj ne nagrađuju prva tri mjesta na državnim natjecanjima, a kamoli na županijskim.

Uz gradonačelnika i zamjenicu, na prijemu su bili i pročelnici Ana Mlinarić i Dario Jembrek.