Koronašoping

FOTO Maski za lice više nema, a antibakterijski gelovi i maramice su tražena roba: “Sve su nam još jučer pokupovali”

Obišli smo koprivničke trgovine, ljekarne i drogerije da provjerimo ima li i u Koprivnici straha i masovnog kupovanja.

20:00h
0

Koronavirus jučer je prvi puta potvrđen u Hrvatskoj, 26-godišnji mladić koji se vratio iz Italije pozitivan je, a danas je potvrđeno da je zaražen i njegov brat. Također, žena (50) iz okolice Koprivnice bila je pod sumnjom, ali utvrđeno je da ipak nema koronavirus.

Društvenim mrežama još jučer širile su se fotografije iz trgovačkih centara i trgovina na kojima se vide prazne police s osnovnim namirnicama poput brašna, konzervi, tjestenine i bilo čega drugoga što se teško kvari. Neki građani odlučili su se opskrbiti za slučaj da će morati biti u kućnoj izolaciji, iako stručnjaci smiruju situaciju i pokušavaju uvjeriti sve da takva panika nije potrebna.

Foto: čitatelj

Obišli smo koprivničke trgovine, ljekarne i drogerije da provjerimo ima li i u Koprivnici straha i masovnog kupovanja.

Ljekarne već dva dana nemaju maski za lice, a neke su i zalijepile obavijest na vrata zbog učestalih upita kupaca.

– Građani neprestano zapitkuju za maske, iako one zapravo ne pomažu mnogo zdravim osobama, već više služe tome da već oboljeli smanje širenje zaraze nošenjem maske – rekli su nam u jednoj koprivničkoj ljekarni.

Foto: čitatelj

Što se tiče haranja po trgovinama, zatekli smo nekoliko praznih polica u jednom dućanu, na kojima bi trebao stajati grah, voda te praznu škrinju s mesom. Teško je reći je li to zbog straha od koronavirusa, ali takav prizor ne viđa se baš često. U drugoj velikoj trgovini nema naznaka da je bilo velikih šopinga.

Puno je jasnija situacija u drogerijama – u jednoj više uopće nema antibakterijskih gelova za ruke ni antibakterijskih maramica, pa čak su i tekući i čvrsti sapuni s takvim svojstvima nestali s polica. Dakle, sve na čemu piše “antibakterijsko”, rasprodano je.

– Nemamo ništa još od jučer, sve je otišlo začas – rekla nam je prodavačica.

U drugoj drogeriji u centru grada pronašli smo još nekoliko paketića antibakterijskih maramica, no rupe na policama gdje su nekada stajali antibakterijski gelovi diskretno su popunjene drugim proizvodima.

– Ostale su još neke maramice koje su skuplje, gelove su nam još jučer sve pokupovali – informirala nas je prodavačica.

Foto: čitatelj
Foto: čitatelj
Foto: čitatelj
Foto: čitatelj
Foto: čitatelj

čitam...
Loading...