velik broj uzvanika

FOTO Mata CROata kiparskom izložbom Kamena Jedra iznimno zadovoljan: Trud se isplatio

Sam Mata, za sebe je samozatajno rekao kako je sretan s uspjehom koji je postigao i kako se njegov silan trud isplatio.

12:11h
0

U razvojnom centru i tehnološkom parku Križevci u četvrtak je otvorena izložba mladog umjetnika, kipara Mate Turića. Velik broj uzvanika počastio ga je pogledima koji su prostrujali po njegovim kiparskim djelima.

Izložba nosi naziv Kamena jedra, a prostor Razvojnog centra trenutno krase njegove sklupture.

Umjetnika je uvodno predstavio direktor Razvojnog centra, g. Tihomir Hodak koji je izrazio izuzetno zadovoljstvo i ponos što je izložba odjeknula toliko uspješnim tonom, naveliko je nahvalio Matu, a sve zainteresirane pozvao je da se uvjere u veličinu njegovih djela i posjete izložbu dok je još aktualna.

Sam Mata, za sebe je samozatajno rekao kako je sretan s uspjehom koji je postigao i kako se njegov silan trud isplatio. Objasnio je da svaki od jedrenjaka nešto simbolizira, da s jedne strane pokazuju mir, a s druge snagu te je njegova nit vodilja bila prikazati kroz kamena djela njegove veličanstvene karakteristike.

Ispred Grada obratio se zamjenik gradonačelnika Danijel Šaško, koji je ujedno i otvorio izložbu te izjavio kako će Grad  podupirati projekte koji kulturno uzdižu i koji sve uzraste okupljaju na jednom mjestu. Čestitao je Mati na uspješnoj izložbi te na uloženom trudu i upornosti.

Prisutnima se obratio i ravnatelj Osnovne škole Vladimir Nazor Igor Brkić, Matin dugogodišnji prijatelj i kolega.

čitam...
Loading...