diljem županije

FOTO Maturanti se plesom oprostili od srednje škole

16:41h
0
Maturanti // Foto: Matija Gudlin

Brojne maturantice i maturanti danas, u utorak, diljem županije otplesali su Hrvatsko salonsko kolo i tako se na već tradicionalan način oprostili od svog srednjoškolskog obrazovanja.

Na koprivničkom Zrinskom trgu plesalo je oko 350 maturnatica i maturanata, a ove godine iz koprivničlkih srednjih škola odlazi nešto više od 700 učenika.

– Već pet godina zaredom govorim da su naši maturanti sjajni i da nije bilo nikad nikakvih problema. Iako su naši građani bili kivni jer se norijada održava u parku, pokazalo se da su naši maturanti odrasli ljudi i da se znaju veseliti i da čuvaju imovinu. Nažalost kišno vrijeme im nije išlo na ruku, ali ni ono ih nije omelo u njihovom slavlju. Želim im svu sreću, da upišu ono što vole, ali i da gledaju što se traži kako bi se brže zaposlili, a ne da idu na burzu rada. Želim da se vrate u Koprivnicu i da budu ponosni građani Koprivnice i da ovdje nađu zaposlenje – rekla je Vesna Želježnjak, koprivnička gradonačelnica.

Svu sreću koprivničkim maturantima zaželio je i Ivan Pal, zamjenik koprivničko-križevačkog župana.

– Svim maturantima čestitam na kraju njihove nastavne godine. Dio njih će krenuti u svijet rada pa im želim da se što prije zaposle i da ostvare svoje želje, a onima koji se odluče otići na fakultet želim da budu uspješni i da upišu prvi izbor. Želim da ostanu u Hrvatskoj, a na nama starima je da im stvorimo uvjete za ostanak – zaključio je Pal.

Riječi čestitki i dobrih želja nije nedostajalo ni Željku Lackoviću, đurđevačkom gradonačelniku, koji je došao podržati đurđevačke maturante. Na Trgu svetog Jurja Hrvatsko salonsko kolo plesalo je oko 150 maturantica i maturanata.

Oko 300 križevačkih maturanata oprostilo se danas od svojih srednjoškolskih dana. Maturantska povorka krenula je ispred sportske dvorane OŠ Ljudevita Modeca te uz prigodno fućkanje i pjevanje prodefilirala središtem grada. Na Strossmayerovom trgu maturante je pozdravio zamjenik gradonačelnika Tomislav Katanović i ravnatelji četiriju križevačkih srednjih škola (Admir Sinani).