FINANCIJSKA SREDSTVA

FOTO Ministarstvo kulture Gradskoj knjižnici Đurđevac odobrilo 80.000 kuna za nabavu knjižne i neknjižne građe

Trenutno imaju više od 56 tisuća naslova, pri čemu je 2000 novih u 2020. godini nabavljeno za dječji, studijski i odjel za odrasle.

12:38h
0
Foto: Gradska knjižnica Đurđevac

Gradskoj knjižnici Đurđevac odobreno je 80 tisuća kuna za nabavu knjižne i neknjižne građen, objavilo je Ministarstvo kulture rezultate javnog poziva financiranja programa javnih potreba u kulturi. Uz 45 tisuća kuna, iznos koji svake godine osigurava Grad Đurđevac, iz knjižnice kažu kako će i dalje pratiti suvremene izdavačke trendove i nabavljati najnovije naslove.


Ističu kako trenutno imaju više od 56 tisuća naslova, pri čemu je 2000 novih u 2020. godini nabavljeno za dječji, studijski i odjel za odrasle

– Ministarstvo kulture i Grad Đurđevac prepoznali su i projekte koje već nekoliko godina provodi naša knjižnica, a koji obuhvaćaju uključivanje inkluzivnih skupina u rad naše ustanove, kao i aktivnosti koje provodimo s djecom preko ljetnih praznika. S 1.000,00 kn financirat će projekte Mala ruka prijateljstva i Ljetna čitateljska putovnica, a s 1.500,00 kn projekte Ruka prijateljstva, Dječje jezične igre i Ljeto u knjižnici. Odobrena sredstva omogućit će kontinuiranu i kvalitetnu nabavu knjižne i neknjižne građe, kao i dugogodišnje provođenje već prepoznatih projekata – poručuju, dodajući kako imao preko tri tisuće korisnika, čemu je, vjeruju, doprinijela besplatna članarina i ostale usluge.

čitam...