13.3 C
Koprivnica
Subota, 25. ožujka 2023.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
novi projekti

FOTO Ministrica kulture posjetila našu županiju, N. Obuljen Koržinek: Sljedeći veliki projekt je obnova ili preseljenje Gradske knjižnice, a nabavit ćemo i nove Bibliobuse
F

Istaknula je da su oni u mandatu ove vlade uspjeli pokrenuti tri programa financirana iz Europskog socijalnog fonda, Umjetnost i kultura za mlade, Kultura 54+ i Kultura u centru.

Ne propustite

Ministrica kulture Republike Hrvatske Nina Obuljen Koržinek danas je posjetila Koprivničko-križevačku županiju. Prva postaja joj je bila Koprivnica, a nakon toga odlazi u Đurđevac te u Križevce.

Prilikom njene posjete u prostorima Županije održan je radni sastanak na kojem su se podijelili planovi vezani uz kulturu ove županije.

– Razgovarali smo o nekoliko bitnih tema, a cjelokupni itinerer posjeta Ministrice je radni, zamišljen tako da ovdje razgovaramo o projektima i problematici vezano uz Koprivnicu, a nakon toga idemo u Đurđevac te u završnici u Križevce zajedno s gradonačelnicima tih gradova. Posjetit ćemo Knjižnicu Fran Galović i Galeriju Mijo Kovačić. Ministrica je saslušala naša razmišljanja vezana uz teme koje su nam izuzetno bitne, a mi smo od nje čuli njezina razmišljanja, pa i pohvale – rekao je župan Darko Koren.

Foto: Matija Gudlin

Zahvalio je ministrici Obuljen Koržinek na posjeti.

– Zahvaljujem svim županu i svim gradonačelnicima na programu koji su danas organizirali, imali smo vrlo dobar uvodni sastanak u Županiji. Mi smo izvijestili o programima koje je ove godine za područje županije odobrilo Ministarstvo kulture. Posebno smo razgovarali o planovima vezano uz obnovu Galerije naivne umjetnosti u Hlebinama u kojoj će zajednički sudjelovati Općina, Županija i Ministarstvo kulture, razgovarali smo o obnovi kulturne baštine. Pohvaljujem jako dobru pokrivenost knjižničnim uslugama u Koprivničko-križevačkoj županiji. Uz Sisačko-moslavačku županiju i Grad Zagreb ovo je jedina županija koja sukladno zakonu ima sto postotnu pokrivenost knjižničnom uslugom. Sljedeći veliki projekt je ili obnova ili preseljenje u adekvatniji prostor Gradske knjižnice u Koprivnici, ali i nabava novih Bibliobusa koje planiramo realizirati tijekom ove godine sredstvima iz Europskog socijalnog fonda – rekla je N. Obuljen Koržinek.

Foto: Matija Gudlin

Istaknula je da su oni u mandatu ove vlade uspjeli pokrenuti tri programa financirana iz Europskog socijalnog fonda, Umjetnost i kultura za mlade, Kultura 54+ i Kultura u centru.

– Drago mi je da smo danas još jednom prošli kroz podatke koji se tiču ljudskog faktora, ljudskog rada i tu se pokazalo da stvarno naše institucije idu naprijed. Imamo izuzetno korektnu suradnju s Ministarstvom kulture, iz godine u godinu, u obnovi naših objekata koji su od kulturnog značaja – zadovoljan je gradonačelnik Jakšić.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).
- Oglasni prostor -
loading...
- Oglasni prostor -

Najnovije

SUNČEKO

Elegantna brineta u sjajnoj kombinaciji šik balonera u bež boji i martensicama

Ovih dana mnoge su dame iz ormara izvadile omiljeni ženski komad za prijelazno razdoblje - baloner. Baloneri su nepogrešivi,...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti