4.6 C
Koprivnica
Ponedjeljak, 30. siječnja 2023.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
educiranje se nastavlja

FOTO Mirko Reciklirko dobio je prijateljicu, mališani upoznali Mirku Kompostirku, Grad i Komunalac provode projekt vrijedan 28 tisuća eura
F

Kroz projekt je nabavljen rolo kontejner i promotivni materijali koji uključuju izradu maskota i materijale koje ćemo podijeliti djeci u vrtiću. Mališani će tako dobiti majice, kape, bilježnice, bojanke i male bojice

Ne propustite

U vrtiću Tratinčica, točnije u objektu Jabučica, jučer su podijeljeni edukativni materijali čija je tematika vezana za razvrstavanje komunalnog otpada.

- Oglas -

Grad Koprivnica i Gradsko komunalno poduzeće Komunalac spomenuti materijal nabavili su u sklopu javnog poziva za sufinanciranje poticanja mjera odvojenog sakupljanja komunalnog otpada koji je raspisao Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

– Veseli me da smo se tu okupili jer se u Tratinčici se od 2011. godine intenzivno radi na ekologiji. Odgajamo našu djecu da misle zeleno i brinu o budućnosti naše planete. Status eko škole, koji ponosno nosimo i danas, dobili smo 2015. godine. Posebno se veselimo radionicama koje nas u sklopu projekta očekuju te naravno druženju s maskotama – rekla  je Sandra Oreški, ravnateljica Dječjeg vrtića Tratinčica.

Sandra Oreški i Mišel Jakšić //Foto: Grad Koprivnica

Koprivnica je prepoznata po visokoj kvaliteti gospodarenja otpadom, čemu zasigurno doprinosi ulaganje u edukaciju građana o važnosti pravilnog razvrstavanja otpada, a poseban naglasak stavljen je na edukciju djece.

- Oglas -

– Ponosni smo na rezultate koje Koprivnica ima u gospodarenju otpadom, danas smo drugi u Hrvatskoj po razvrstavanju s ukupno 60 posto razvrstanog prikupljenog otpada i to je sjajan postotak, osobito ako uzmemo u obzir da se Republika Hrvatska obvezala da će do tog rezultata doći 2030. godine. Svega toga ne bi bilo bez Komunalca te naših građana i gospodarstva jer do takvog rezultata ne može se doći smo politikama, odlukama i mjerama, potrebna je odgovornost, racionalnost pa i disciplina čiji su nositelji upravo građani i gospodarstvo. Ono još važnije kad pričamo o budućem razdoblju i planovima, je edukcija naših najmlađih – rekao je Mišel Jakšić, gradonačelnik.

U sklopu projekta izrađena je i nova maskota, naime popularnom Mirku Reciklirku u njegovim pustolovinama pridružit će se prijateljica Mirka Kompostirka.

– Uz Mirka djeca uče o pravilnom razvrstavanju, prvenstveno reciklabilnog otpada. A Mirko je sada dobio i prijateljicu Mirku Kompostirku koja će mališane učiti o pravilnom razvrstavanju biootpada. Osnovni zadatak Mirke bit će učenje o potrebi razvrstavanja bio otpada te zbrinjavanju i kompostiranju istog – objasnila je Nataša Tetec, predsjednica Uprave Komunalca.

Mišel Jakšić, Nataša Tetec i Bojan Solomun // Foto: Grad Koprivnica

Iz Komunalca su također napomenuli kako je u protekloj godini odrađeno 45 raznih edukativnih aktivnosti, a i u narednoj godini planiran je niz radionica.

– Kroz projekt je nabavljen rolo kontejner i promotivni materijali koji uključuju izradu maskota i materijale koje ćemo podijeliti djeci u vrtiću. Mališani će tako dobiti majice, kape, bilježnice, bojanke i male bojice – objasnio je Bojan Solomun, voditelj projekta.

Ukupna vrijednost projekta je 28.154 eura.

Foto: Grad Koprivnica
Foto: Grad Koprivnica
Foto: Grad Koprivnica
Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

ludbreška atrakcija

FOTO/VIDEO Roda Pera nije odletjela na jug, o njoj ove zime brine Stjepan: Prirasla nam je srcu, građani ju hrane i neopisivo joj se...

Poznato je da rode iz naših u toplije krajeve sele krajem kolovoza. No jedna roda ostala je Ludbregu, a...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti