ceremonija

FOTO Mladi ludbreški izviđači polaganjem svečanog zavjeta započeli svoj izviđački put

Svečanom prisegom 19 ludbreških članova Odreda hrabro su otvorili vrata čarobnog svijeta izviđaštva.

12:09h
0
Foto: Marina Hižak

Svečanom ceremonijom polaganja zavjeta koja je u subotu priređena na Trgu Svetog Trojstva u Ludbregu, u uniformama i s maramom oko vrata kao jedinstvenim simbolom skautizma, uz svjetlo izviđačke vatre, 19 mladih započelo je svoj izviđački put.

Pred roditeljima, prijateljima i članovima Odreda prisegom su hrabro otvorili vrata tog čarobnog svijeta: Anton Lovrić, Fabian Šiljević, Luka Kosec, Anđelina Novosel, Mia Bračko, Lorena Namjesnik, Marko Štimac, Matija Valjak, Niko i Tara Kovačić, Luka Hižak, Vito Zrno, Leon Posavec, Vanessa Šiljević, Maja Elena Kapusta, Sara i Tena Bešvir, Anja Premec i Iva Zdelar.

– Živjeti u skladu s izviđačkim zavjetom znači da je pravi put ka sreći pomagati drugima, jer život nam vraća samo ono što mi drugima dajemo. Neka vas na tom putu prati svjetlo sunca i logorske vatre, plavetnilo neba i toplog mora i iskreno izviđačko prijateljstvo poručila im je tom prigodom vodnica Enea Požgaj.

Izviđači su svjetski pokret s preko 50 milijuna članova, ali i način života mladih koji se u malim grupama, najčešće u prirodi, uče samostalnosti, odgovornosti, prijateljstvu, zajedničkom radu i prihvaćanju različitosti, zatim razvijanju sposobnosti organiziranja i vođenja potrebnih u budućem životu.

– Naš Odred je član hrvatske izviđačke obitelji koja broji oko pet tisuća izviđača, a sada nas je ukupno 50 članova. Trenutno organiziramo predvodnički tečaj za sedam polaznica i polaznika, pripremamo jesenski izviđački piknik, a sudjelovat ćemo i u međunarodnoj izviđačkoj akciji Betlehemsko svjetlo. Htjeli bismo puno više i bolje, no poštujemo epidemiološku situaciju – kazao je Mladen Struški, predsjednik Odreda izviđača Ludbreg.

Načelnik Odreda je Boris Daraboš, tajnica Tea Car, mentori Vinko Bohnec, Petra Struški i Anja Daraboš dok će mladi voditelji izviđačkih skupina Lukas Vađunec, Enea Požgaj, Dominic Šiljević, Patricia Novak, Anamarija Kapusta, Luka Murić i Teo Jug sada imati zadatak uvesti nove članove u lijepu priču najbrojnije i najljepše organizacije mladih na svijetu.

Foto: Marina Hižak
Foto: Marina Hižak
Foto: Marina Hižak
Foto: Marina Hižak
Foto: Marina Hižak
Foto: Marina Hižak
Foto: Marina Hižak
Foto: Marina Hižak
Foto: Marina Hižak
Foto: Marina Hižak