Velika manifestacija

FOTO Mnoštvo posjetitelja uživalo u vrhunskim domaćim delicijama i specijalitetima na Eno gastro bajci

Čak 30-ak proizvođača domaće hrane i pića s raznih OPG-ova iz cijele županije dobilo je priliku predstaviti svoje proizvode i specijalitete brojnim posjetiteljima.

09:30h
0
Eno gastro bajka u Križevcima // Ustupila: Dijana Marković

U prostorima Razvojnog centra i tehnološkog parka Križevci jučer se održala manifestacija pod nazivom Eno gastro bajka.


Čak 30-ak proizvođača domaće hrane i pića s raznih OPG-ova iz cijele županije dobilo je priliku predstaviti svoje proizvode i specijalitete brojnim posjetiteljima.

Glavne ideje i ciljevi organizacije manifestacije Eno gastro bajke su povezivanje poljoprivredne proizvodnje s poslovnim subjektima, poticanje kulture darivanja poslovnih poklona iz domaće, OPG ili EKO proizvodnje, spajanje proizvodnje s tržištem, koncentracija inicijative na jednom mjestu, formiranje kompletnog popisa proizvođača te spajanje domaće kvalitetne proizvodnje s ugostiteljstvom.

– Želja nam je dati priliku malim proizvođačima i OPG-ovima da izlože svoje kvalitetne domaće proizvode ciljanoj poslovnoj javnosti s ciljem prepoznavanja kvalitete i njihova lakšeg plasmana na tržište, čime bi se pomoglo hrvatskom selu u oporavku i zadržavanju mladih koji bi imali budućnost u nastavku proizvodnje svojih djedova i baka – rekao je direktor Križevačkog poduzetničkog centra Tihomir Hodak.

Eno gastro bajku u Križevcima posjetili su i brojni lokalni političari, gradonačelnici, načelnici i ostali ugledni gosti, koji su zajedno s ostalim posjetiteljima uživali u domaćim delicijama i specijalitetima.

čitam...