Borac Imbriovec - Dinamo Zagreb 0-6

FOTO/VIDEO MOKRI SPEKTAKL U IMBRIOVCU Preko tisuću gledatelja pratilo najveću utakmicu u povijesti kluba, Dinamo slavio visokom pobjedom, ali Imbriovec se nema čega sramiti

Dinamo Zagreb stigao je u Imbriovec. Autobus s Dinamovim igračima sletio je na Veliki vrt. Nebrojeno mnogo sanduka opreme, nekoliko osoba zaduženih za brigu oko tih sanduka, nekoliko pomoćnih trenera i fizioterapeuta izašlo je iz velikog plavog autobusa koji na sebi nosi Dinamov grb.

17:23h
0
Borac Imbriovec - Dinamo zagreb // Foto: Ivan Brkić

Došao je i trenutak od povijesnog značaja za Borac iz Imbriovca, njegovog predsjednika Loparića, tajnika Bistrovića, trenera Andrašića i sve igrače Imbriovca. Najveća utakmica u povijesti kluba, prvo kolo Hrvatskog Kupa, u Imbriovec je stigao najtrofejniiji hrvatski klub.

Dinamo Zagreb stigao je u Imbriovec. Autobus s Dinamovim igračima sletio je na Veliki vrt. Nebrojeno mnogo sanduka opreme, nekoliko osoba zaduženih za brigu oko tih sanduka, nekoliko pomoćnih trenera i fizioterapeuta izašlo je iz velikog plavog autobusa koji na sebi nosi Dinamov grb. Uprava Borca na zahtjev Dinama osigurala im je još jednu dodatnu prostoriju u klubu. U Zagrebu su zbog ozljeda ostali Ante Čorić i Aleksandru Matel.

Uprava Imbriovca posebno za ovu priliku nabavila je nove dresove koje su igrači s veseljem dočekali. Isto tako, dobili su i majice za zagrijavanje.

Borac Imbriovec – Dinamo Zagreb // Foto: Ivan Brkić

U posljednjih 48 sati kiša je pravila i još uvijek pravi velike probleme domaćem terenu. Nekoliko ljudi bilo je zaduženo za ispumpavanje vode s terena kako bi igralište bilo što bolje. Oko igrališta navozio se šljunak kako navijači ne bi morali stajati u vodi. Nekoliko sati prije utakmice pokošena je i trava. Ispred prostorija kluba postavljen je razglas, a s druge strane iza igrališta postavljen je ograđeni prostor za gostujuće navijače.

 

Borac Imbriovec najavio je svoj sastav nekoliko sati prije utakmice, trener Zlatko Andrašić na teren je poslao sljedeću postavu: Tizaj – Kovačić, Oršić, Gaži, Vuk – Prvčić, Pjetri – Šegović, Fažon, Bači – Vrkić. Dinamo je dao priliku igračima koji su u prvenstvu dobili manje minuta, ali uz neke prvotimce. Sastav koji je trener Mario Cvitanović poslao na teren glasio je: Zagorac – Lecsjak, Rrahmani, Lešković, Perić – Antolić, Uremović – Cekici, Gojak, Fiolić – Hodžić.

NK Borac Imbriovec
GNK Dinamo Zagreb

 

 

 

 

 

 

 

 

Unatoč kišnom vremenu, mnogi nisu propustili priliku da vide zagrebački Dinamo u svome kraju. Ulaznice su se prodavale po 30 kuna, a skupilo se preko tisuću gledatelja. Teren je bio u teškom stanju i izdržao je tek nekoliko minuta, a zatim se na veliku žalost svih ljubitelja nogometa pretvorio u blatnjavo igralište. Mekani teren nije odgovarao ni jednoj ekipi, iako je bila priča da takav teren ide u prilog Borcu. Gotovo svi igrači Borca vrsni su tehničari koji najbolje od sebe mogu pokazati na ravnom pristojnom terenu, a ne u lokvi blata. 

Dinamo je poveo već u drugoj minuti, a nakon polukontre Dinama pogodak je postigao Armin Hodžić. Imbriovec je pokušavao dugim loptama preko zadnje linije Dinama, ali bez puno uspjeha. Dinamo je kroz cijelo prvo poluvrijeme pleo mrežu oko gola Borca, a svoju igru okrunili su lijepim pogotkom za 0-2, Fiolić je nakon duplog pasa uz pomoć prečke zabio za povećanje vodstva. Borac nije stvorio izgledne prilike, najbliže golu bili su nakon udaraca iz kuta i udaljenijih slobodnih udaraca. Kiša je neprestano padala i otežavala teren za igru. Nešto prije isteka prvog poluvremena kiša je prestala, ali samo do početka drugog.

U drugom poluvremenu trener Dinama Cvitanović u svlačionici je ostavio Antolića i Cekicija, a ušli su Olmo i Moro. Trener Imbriovca nešto kasnije u drugom poluvremenu zamijenio je Gažija, a uveo Balenta, kako ovaj ne bi dobio drugi žuti karton i ostavio dečke na cjedilu. U 65. minuti Fiolić je povisio vodstvo Dinama na 0-3 i utakmica je bila rješena. Do kraja utakmice u 81. minuti Dani Olmo povisio je rezultat na 0-4. U posljednjim minutama utakmice, igrač koji je netom ušao, Alen Jurin, zabio je dva pogotka za konačan rezultat Borac Imbriovec – Dinamo Zagreb 0-6.

Domaćini su organizirali i tamburaše koji su poslije utakmice podigli atmosferu uz teren, atmosferu koju je kiša pokvarila.

Poslije svega, ostaje žalost zbog vremenskih (ne)prilika koje nisu išle u prilog nikome. Euforija oko dolaska Dinama traje već nekoliko dana i trajat će još toliko. Svakom članu uprave i stručnog stožera Borca iz Imbriovca ostat će prelijepa uspomena na gostovanje zagrebačkog Dinama. Svaki igrač Imbriovca pričat će prijateljima kako je bilo igrati protiv Modrih. Svaki navijač hvalit će se kako je, zahvaljujući Borcu, gledao najtrofejniji hrvatski klub sa udaljenosti od tri, četiri metra.

NK Borac Imbriovec – GNK Dinamo Zagreb, trenutni rezultat 0-2 za goste

Posted by Epodravina.hr on Mittwoch, 20. September 2017

čitam...