otvorenje

FOTO Molvarska djeca u narodnim nošnjama svečano otvorila 2,2 milijuna kuna vrijedno reciklažno dvorište

Načelnik Zdravko Ivančan pozdravio je sve prisutne uzvanike te je istaknuo kako važnost ovoga projekta nije samo u opremi i građevinskim radovima već i u znanju i prenašanju vrijednosti o zbrinjavanju otpada i očuvanju okoliša na sve mještane.

15:00h
0
Foto: Općina Molve
Foto: Općina Molve

Obilježavajući dane Općine Molve danas je održano svečano otvorenje reciklažnog dvorišta u Molvama na lokaciji Braće Novakovića 12.


Svečanom otvorenju prisustvovali su načelnik Zdravko Ivančan, zamjenik načelnika Martin Tuba, predsjednik Općinskog vijeća Zdravko Tuba, GKP Komunalac d.o.o. Koprivnica kojeg su predstavljali g. Saša Grubačević sa suradnicima, općinski vijećnici, župnik o. Zdravko Tuba, udruge s područja općine i mještani.

Sam čin rezanja vrpce i svečanog otvorenja pripao je najmlađim članovima molvarske zajednice, polaznicima Dječjeg vrtića “Pčelica” Molve koje su odgajateljice odjenule u tradicionalnu narodnu nošnju. Nakon toga reciklažno dvorište blagoslovio je molvarski župnik o.Zdravko Tuba.

Načelnik Zdravko Ivančan pozdravio je sve prisutne uzvanike te je istaknuo kako važnost ovoga projekta nije samo u opremi i građevinskim radovima već i u znanju i prenašanju vrijednosti o zbrinjavanju otpada i očuvanju okoliša na sve mještane, posebno na najmlađe te uputio zahvale svima koji su sudjelovali u provedbi ovoga iznimno vrijednog projekta za Općinu Molve.

Kratkim govorom sve prisutne pozdravio je g. Saša Grubačević, direktor Sektora gospodarenja otpadom iz GKP-a Komunalca koji će u suradnji sa Selskim komunalnim društvom Molve upravljati reciklažnim dvorištem.

Podsjetno, ukupna vrijednost projekta Građenje reciklažnog dvorišta na području Općine Molve iznosi 2.278.900,00 kuna, EU sufinanciranje projekta iz Kohezijskog fonda kroz Operativni program Konkurentnost i kohezija iznosi 1.937.064,70 kn (85%), Ministarstvo regionalnog razvoja financira 239.284,71 kn, a Općina Molve financira sa 102.550,59 kn (4,5% od ukupne vrijednosti projekta).

Izgradnjom reciklažnog dvorišta želi se uspostaviti cjeloviti sustav gospodarenja otpadom na području Općine, ali i podići svijest lokalnog stanovništva o potrebama i prednostima razvrstavanja i recikliranja otpada.

Radno vrijeme Reciklažnog dvorišta Molve:
utorak – 15 do 19 sati
četvrtak – 7 do 11 sati
subota – 8 do 13 sati

Foto: Općina Molve
Foto: Općina Molve
Foto: Općina Molve
Foto: Općina Molve
Foto: Općina Molve
Foto: Općina Molve
Foto: Općina Molve
Foto: Općina Molve
Foto: Općina Molve
Foto: Općina Molve
Foto: Općina Molve
Foto: Općina Molve

čitam...