19.6 C
Koprivnica
Petak, 24. ožujka 2023.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
potpis ugovora

FOTO Molve grade prvo reciklažno dvorište u županiji, načelnik Ivančan: Svojim mještanima osiguravamo uvjete kao da smo jedan europski gradić
F

Rok izvođenja radova je devet mjeseci, planira se početi između 1. i 15 ožujka i Habijanec se nada da će radove završiti i prije ugovorenog roka. Investicija je vrijedna 1,6 milijuna kuna, a 30 posto investicije odnosi se na opremu. 

Ne propustite

Molve su prva općina koja će izgraditi vlastito reciklažno dvorište, poručio je načelnik Zdravko Ivančan. Od prvog papira pa do gotovog dvorišta traje četiri godine, a sada je na red došla sama izgradnja. Danas je potpisan ugovor o izgradnji reciklažnog dvorišta koje donosi višestruku korist svim mještanima općine Molve.

– Osiguravamo svojim mještanima i žiteljima da imaju sve uvjete, da su kao jedan europski gradić, jedno europsko selo. Nabavili smo kante, kontejnere i završavamo reciklažno dvorište, time se možemo ponositi. Ovo je prvo reciklažno dvorište koje gradimo na području županije, nadam se da će to svi prepoznati kao uspjeh – rekao je načelnik Ivančan.

Na natječaj za izgradnju javilo se sedam tvrtki, a izvođač radova bit će Zajednica ponuditelja Bistra d.o.o., Đurđevac i Radnik d.d., Križevci, poznate građevinske tvrtka iz naše županije koje je danas predstavljao direktor Bistre Krešimir Habijanec.

Foto: Jurica Karan

– Jako mi je drago što sklapamo ugovor o izvođenju radova. Radi se o dvorištu površin oko 1470 kvadrata, a 900 kvadrata bit će pod asflatom, ostalo će biti zelene površine ograđene panelnom ogradom. Služit će za prikupljanje, razvrstavanje i privremeno skladištenje otpada. Bit će tu i čuvarska kućica, vagarska kućica, vaga, mobilni uređaj za sjeckanje, preša, balirka i boksevi za privremeno odlaganje materijala – otkrio je direktor Bistre.

Rok izvođenja radova je devet mjeseci, planira se početi između 1. i 15 ožujka i Habijanec se nada da će radove završiti i prije ugovorenog roka. Ukupna vrijednost projekta je 2.278.900,00 kuna. Sufinanciranje dolazi iz Kohezijskog fonda u okviru Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020., a udio Općine Molve bit će 15 posto, odnosno nešto malo više od 340 tisuća kuna.

U ukupnu vrijednost projekta ulaze još druge aktivnosti kao projektni i stručni nadzor, promidžba i vidljivost, radionice o načinu razvrstavanja otpada, korištenju reciklažnog dvorišta i sl. Partner na projektu Općini Molve je Ministarstvo zaštite okoliša i energetike i Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

Foto: Općina Molve
Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).
- Oglasni prostor -
loading...
- Oglasni prostor -

Najnovije

Jutro stiže brzo

U nedjelju spavamo sat kraće, pripazite na promjene pri potrošnji struje i pogledajte koliko ćemo godina još pomicati kazaljke na satovima

Ljetno računanje vremena ove godine počinje u nedjelju, 26. ožujka. Kazaljke će u 2 sata skočiti jedan sat naprijed....
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti