Potjera za snovina

FOTO Motivirali građane da ulove ne jedan, nego dva mjeseca

09:30h
0
Ludbregmoon // Foto: Aleksandar Horvat

Riječ je o fotografiji na kojoj su objedinjeni pravi mjesec u njegovoj punoj fazi i početna faza murala na kući Drahnik. Dvije vizualne umjetnosti spojene u jedno umjetničko djelo.

Društvene mreže savršen su alat za promociju, a ponekad objave izazivaju neočekivan interes. Jedna takva objavljena na Facebook stranici Ludbreg u objektivu privukla je našu, ali i pažnju velikog broja pratitelja.

Riječ je o fotografiji na kojoj su objedinjeni pravi mjesec u njegovoj punoj fazi i početna faza murala na kući Drahnik. Dvije vizualne umjetnosti spojene u jedno umjetničko djelo.

Autor fotografije je Aleksandar Horvat koji preko Facebook stranice Ludbreg u objektivu fotografijama prezentira grad na nešto drugačiji način.

STREET ART IDEMO OTOK 2016
STREET ART IDEMO OTOK 2016 // Foto:Aleksandar Horvat

– Prije dva dana ulovio sam priliku kada je bio puni mjesec. Na fotografiji je uz pomoć višestruke ekspozicije snimljena početna faza murala i punog mjeseca iznad Ludbrega – rekao nam je Aleksandar.

Mural je oslikan na zidu kuće Drahnik, praznom prostoru koji kroz ovaj street art projekt postaje vizualno zanimljiva točka grada i turistička atrakcija.

– Mjesec je kao “prva svemirska stanica” od Zemlje prema svemiru moj simbol svemirske beskonačnosti u kojoj sve naše ideje i namjere imaju svoje mjesto. Poanta murala je da potakne gledatelja upravo na sveopće pitanje “zašto” a onda i da nađe vlastiti odgovor na to pitanje. Volio bih tako aktivirati maštu, prvenstveno mladih Ludbrežana ali i svih koji se nađu pod “Mjesecom”, i dati im malu iskru hrabrosti da krenu u potjeru za svojim snovima – izjavio je Martin Hrastić, autor murala.

Dodao je  kako je kuća Drahnik unaprijed odabrana i potakla ga na ovu temu, dakle lokacija je prethodila kompoziciji.

čitam...