ugodno druženje

FOTO Mreža nezavisnih lista osvrnula se na proteklu godinu i najavila planove za sljedeću na redovnoj izvještajnoj sjednici

Na izvještajnoj sjednici koprivničke Mreže bio je i predsjednik stranke Darko Koren. Izrazio je zadovoljstvo što se organizacija u Koprivnici širi i ima sve više simpatizera, ali i članova, kojima je podijelio iskaznice na kraju svojeg obraćanja skupu.

08:39h
0
Koren, Suvalj i Flajs // Foto: Mreža

Mreža nezavisnih lista Koprivnica održala je svoju redovnu izvještajnu sjednicu, u utorak, 29. siječnja. O aktivnostima ogranka u proteklih godinu dana članstvo je izvijestio predsjednik Miljenko Flajs te je predstavio program rada u predstojećem razdoblju.

Govoreći o nezaobilaznim aktualnostima u dnevno-političkom životu grada, u svojem se izlaganju osvrnuo na dosadašnji rad svoje gradske organizacije.

– Ogranak Mreže nezavisnih lista u Koprivnici djeluje od 2. ožujka 2017. što je skoro dvije godine. U tom razdoblju osnovali smo nekoliko podogranaka, a rezultat naših napora bio je vidljiv, između ostaloga, u ishodu izbora za vijeća mjesnih odbora. Najveći uspjeh postigli smo u Banovcu, gdje smo imali nositelja liste te odnijeli pobjedu s koalicijskim partnerima iz HDZ-a, HNS-a i HDS-a. U odborima u Koprivnici tako imamo šest članova, čime smo ispunili cilj s prošlogodišnje skupštine. Na taj smo način pokazali da se ideja Mreže u Koprivnici itekako podržava, itekako čita i da Mreža ima što za reći u našem gradu, a sve s obzirom na trenutno loše upravljanje Koprivnicom na koje mi sustavno ukazujemo – istaknuo je Flajs.

Spomenuo je i planove koji su pred Mrežom u narednom razdoblju.

Miljenko Flajs // Foto: Mreža

– Jedno je sigurno, a to je da ćemo nastaviti raditi kao do sada i ispunjavati ulogu kvalitetne oporbe. Mi smo bili ti koji su razotkrili da je Komunalac gospodarstvenicima naplaćivao rate za pročistač za kredit koji je odavno otplaćen. Vladajući SDP tu je naknadu nakon toga maknuo, što znači da su priznali da smo bili u pravu, ali nažalost odmah su je preimenovali i u još većem iznosu ponovno stavili na vrat poduzetnika. Upravo zbog toga mi ćemo se i dalje boriti kako bismo građanima ukazivali da sadašnja vlast, zapravo ne zna upravljati ni gradom ni gradskim financijama, a kao što vidimo ni gradskim tvrtkama. Najgore je što smo u Koprivnici dobili i tzv. tihi “puzajući” prirez. Ne kao izravno opterećenje na plaću, ali prazna gradska blagajna se puni i drastičnim poskupljenjem svih komunalija, čemu smo svjedoci. Gdje je kraj zavlačenja ruke u džep građana, zna samo ekipa na Zrinskom trgu, jer nakon prodaje plinskog biznisa kojim su pokrivene rupe i minusi, financije su sve tanje i tanje. Nama je zapravo jasno gdje je novac i tko je za to odgovoran iako nikada nismo dobili jasan odgovor. Sigurni smo da se oni koji su unazad 9 godina aktivni u politici upravljanja gradom na različite načine i s različitim funkcijama ne mogu izvlačiti kako nisu odgovorni za to. To je ono čega građani moraju postati svjesni – dodao je Flajs.

Nezaobilazna tema bile su i druge aktualnosti u koprivničkom dnevno-političkom životu, pa se tako predsjednik Flajs osvrnuo i na nedavne investicije u gradu.

– Drago mi je što se u Koprivnici događaju, naglašavam, standardne investicije, kao što je energetska obnova OŠ Braća Radić, pa makar one bile izvršene uz kašnjenje i iz političkog inata. Bitno je da su na kraju napravljene, jer je rad u prijašnjim uvjetima u toj školi bio vrlo otežan. Isto tako, drago mi je da se dogodila investicija u Inkubator kreativnih industrija. Nažalost, tamo još uvijek nismo čuli ciljeve tog ulaganja, što to točno treba u budućnosti napraviti da bi opravdali taj novac iz EU fondova. Bit će mi iznimno drago dok krene gradnja OŠ na Podolicama, a ne samo plaćanje projektne dokumentacije, pa makar i to bilo iz inata prema oporbi koja ukazuje na te potrebe. Nama je bitno da kvalitetne prijedloge oporbe, iz kojih se vladajući ismijavaju, prepoznaju oni građani kojih se to tiče, radi njihove budućnosti – zaključio je Flajs.

Na izvještajnoj sjednici koprivničke Mreže bio je i predsjednik stranke Darko Koren. Izrazio je zadovoljstvo što se organizacija u Koprivnici širi i ima sve više simpatizera, ali i članova, kojima je podijelio iskaznice na kraju svojeg obraćanja skupu.

Foto: Mreža

– Ovaj svečani događaj pun optimizma i vjere u bolje sutra ne želim kontaminirati nikakvim teškim političkim temama, ali moram reći kako je iz izviješća o radu i planovima za budućnost jasno da je koprivnička Mreža radila kvalitetno te da se u tom ritmu planiraju i daljnje aktivnosti. Na tome čestitam i zahvaljujem predsjedniku Miljenku Flajsu i njegovim suradnicima te svima želim puno uspjeha u budućem djelovanju u ovome gradu uz svu podršku koju ćemo im kao stranka pružiti. Također, moram istaknuti i odličnu suradnju s HDZ-om kao našim najvećim koalicijskim partnerom i to na svim razinama, što je u Koprivnici izrazito vidljivo. Ta sinergija pokazuje da je politička budućnost Koprivnice, siguran sam, u rukama upravo ove desne koalicije – rekao je predsjednik Mreže Darko Koren na skupu u Koprivnici.

Spomenimo da su na sjednici bili i zamjenici predsjednika Mreže nezavisnih lista Đurđica Mustaf iz Koprivničkih Bregi, te načelnik općine Ferdinandovac Vjekoslav Maletić, kao i predstavnici koalicijskih partnera, gradski vijećnici kluba HDZ-a i Mreže uz predstavnike HDS-a i HNS-a.

Foto: Mreža
Foto: Mreža
Foto: Mreža
Foto: Mreža

čitam...