Dan zelja i bregofske pite

FOTO Na Bregima se guštalo u sarmi, sekeli gulašu, krpicama sa zeljem i štruklima od zelja

Nastupili su bregovski vrtićarci, Kalnički Slavuji i učenici OŠ Bregi s dramskim igrokazom, a vagala se i najteža glavica zelja.

10:08h
0

Povodom 21. Dana zelja i bregofske pite Bregovci guštali u raznovrsnoj tradicionalnoj hrani. Održana je tradicionalna manifestacija kojoj je cilj očuvanje starih običaja zeljarenja i priprema jela od zelja.

Mnoštvo oduševljenih gostiju tokom cijelog dana uživali su u sarmi, sekeli gulašu, krpicama s zeljem i štruklima od zelja, a komad više se tražio slastice bregofske pite.

Nastupili su bregovski vrtićarci, Kalnički Slavuji i učenici OŠ Bregi s dramskim igrokazom, a vagala se i najteža glavica zelja. Na kraju je načelnik zahvalio članicama Udruge žena Bregi i Udruge prijatelja kulture Vlado Dolenec što su i ove godine odlično organizirale Dane zelja i bregofske pite.

Manifestaciju je otvorio načelnik Općine Koprivnički Bregi Mario Hudić i pozdravio goste, dožupana Ratimira Ljubića, saborskog zastupnika Mladena Mađera, gradonačelnika Grada Koprivnice Mišela Jakšića, načelnika Općine Koprivnički Ivanec MariJa Švegovića, načelnika Općine Molve Zdravka Ivančana, načelnika Općine Kalnik Mladena Kešera, predstavnicu TZ Koprivničko-križevačke županije Kristinu Sočev, ravnateljicu OŠ Koprivnički Bregi Karolinu Vidović, velačasnog Josipa Koščaka te drage prijatelje iz križevačkog HSS-a predsjednika Marijana Vukovića i ģđu. Slavicu Dobraš-Martinčević.

čitam...