sufinanciran sredstvima eu

FOTO Na početnoj konferenciji projekta Usluge osobne asistencije III upriličen početak provedbe istog

Vrijednost projekta je 2.453.550,73 kuna, a voditelj je Bruno Butigan.

08:46h
0

U multimedijskoj dvorani Gradske knjižnice Franjo Marković, održana je početna konferencija projekta Usluge osobne asistencije III.

Uvodno se okupljenima obratio i sve pozdravio, predsjednik Udruge osoba s invaliditetom Križevci, Petar Gatarić, dok je sam projekt predstavio Marinko Petković.

Nakon predstavljanja projekta, rad ove Udruge i uspješnost u povlačenju novaca iz EU fondova kao i realizaciju svih zamišljenih projekata, pohvalio je pročelnik Upravnog odjela za odgoj, obrazovanje, kulturu, sport, socijalnu skrb, nacionalne manjine i turizam Sandro Novosel.

Čestitkama za uspješan rad i angažman u podizanju kvalitete života svojih članova, obratili su se i saborski zastupnik Branko Hrg te ravnateljica Centra za socijalnu skrb Križevci Sanja Jakopović.

Konferencijom je upriličen početak provedbe projekta koji je sufinanciran sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020.

Ovaj projekt obuhvaća osiguravanje usluga osobnih asistenata i na taj način pruža preduvjete za neovisan život osobama s najtežom vrstom i stupnjem invaliditeta te osobama s intelektualnim teškoćama i mentalnim oštećenjima.

Ključni problem čijem rješavanju će ovaj projekt pridonijeti, odrazit će se u povećanju socijalne uključenosti te unapređenju kvalitete života osoba s najtežom vrstom i stupnjem invaliditeta, osobama s intelektualnim teškoćama i mentalnim oštećenjima kroz daljnje omogućavanje usluge osobne asistencije za 16 korisnika koje ujedno predstavljaju ciljnu skupinu ovog projekta.

Za provedbu aktivnosti povezanih s ciljnom skupinom planirano je zapošljavanje 15 osobnih asistenata koji će biti direktno uključeni u rad s osobama s invaliditetom u vidu pružanja usluge osobne asistencije u Koprivničko-križevačkoj, Virovitičko-podravskoj, Zagrebačkoj županiji, te Gradu Zagrebu.

Vrijednost projekta je 2.453.550,73 kuna, a voditelj je Bruno Butigan.

čitam...
Loading...