FOTO // Na svečanoj sjednici obilježen 60. rođendan Rukometnog kluba Podravka

12:55h
0
Uzvanici uoči početka svečane sjednice u povodu 60. obljetnice RK Podravke u dvorani Domoljuba // Foto: Mario Kos

Rukometni klub Podravka obilježio je u petak na svečanoj sjednici u koprivničkom Domoljubu 60. obljetnicu od osnutka. U nazočnosti brojnih rukometašica, trenera i dužnosnika koji su sudjelovali u radu i uspjesima kluba evocirane su uspomene na povijesna rezultatska ostvarenja.

Svečanost je svojim dolaskom uveličao i predsjednik Hrvatskog rukometnog saveza Sandi Šola, a prigodni pozdravni govor održala je predsjednica Nadzornog odbora RK Podravke Olivija Jakupec. Nazočnima se obratio i zamjenik koprivničke gradonačelnice Mišel Jakšić, a nekoliko lijepih rečenica izrekle su i dvije bivše igračice, Anđela Mioč (Belec) i Ljerka Krajnović.

Bivše Podravkine rukometašice na ulazu u dvoranu Domoljuba // Foto: Mario Kos

Prikazan je i polusatni dokumentarni film koji govori o bogatoj povijesti kluba i njegovom značenju za Koprivnicu i kompletni hrvatski sport. U filmu je detaljno opisana prva utakmica koju su 1955. godine pod vodstvom Vinka Zembera odigrale koprivničke rukometašice, u posuđenim biciklističkim dresovima na igralištu iza stare gimnazije. Posvećena je i velika pažnja stručnom radu trenerske legende Josipa Samaržije Bepa, a najviše je prostora ipak dobio najveći uspjeh, osvajanje naslova europskih prvakinja 1996. godine.

Klub je dobio i prigodna priznanja HRS-a i Županijskog rukometnog saveza, grupa Vertigo predstavila je obnovljenu verziju klupske himne, a poslije zajedničke fotografije svih generacija rukometašica druženje je nastavljeno na domjenku u Domu mladih.

 

>> Kompletna fotogalerija // foto: Mario Kos