pod okriljem korone

FOTO Na Svečanu sjednicu stigli dotjerani uzvanici i predsjednik Milanović, medijima ulazak nije dozvoljen

13:28h
0
Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija

Danas slavimo 664. rođendan Grada Koprivnice, a tim se povodom u Domu mladih upravo održava Svečana sjednica, jedna od najneobičnijih do sada, u okvirima propisanim epidemiološkom mjerama.

Na svečanost je stigao i Zoran Milanović, predsjednik Republike Hrvatske.

Naravno, uz gradonačelnika Mišela Jakšića, sjednici prisustvuju i dobitnici gradskih priznanja.

Župan Darko Koren i saborski zastupnik Darko Sobota nisu propustili svoj dolazak.

Bez obzira na sve korona mjere, svi su uzvanici stigli u pomno odabranim kombinacijama.

Obzirom na epidemiološku situaciju i ograničenje broja prisutnih prilikom svečanosti, mediji ne mogu prisustvovati sjednici, već će dobiti fotografije službenog fotografa te sjednicu prate putem live streama.

Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija

Sjednicu putem YouTube kanala Grada Koprivnice mogu pratiti svi građani.

Također, izjave za medije Zorana Milanovića i Mišela Jakšića predviđene su po završetku programa svečanosti.

Na sjednici će biti dodijeljena javna priznanja zaslužnim građanima i pravnim osobama za izuzetna postignuća i sveukupni doprinos iz svih područja djelovanja grada.

Priznanje počasnog građanina, kao i ključ Grada Koprivnice, dobio je akademik Dragutin Feletar za iznimne zasluge u razvoju Koprivnice na području znanosti i kulture.

Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija

Medalje Grada Koprivnice uručene su Božidaru Kozuliću, Stjepanu Topolku, Vladimiru Krapincu, Darku Lazaru, Branku Blažeku, Đuri Mihoci, Hrvoju Komljenoviću, Ivanu Betlehemu, Krsti Poljaku, Božidaru Vukoniću, Stjepanu Seretinu i Zoranu Matovini za humanost i osobit doprinos na području dobrovoljnog darivanja krvi, Marku Greguru za doprinos na području književnosti i književnoj sceni Koprivnice, Stanislavu Lovkoviću za doprinos razvoju, djelovanju i promicanju sporta, Gordani Gazdić-Buhanec za doprinos razvoju odgoja i obrazovanja, Nikoli Sočevu za doprinos i rezultate u dobrovoljnom vatrogastvu, Josipu Juratoviću za doprinos i promociju Koprivnice i Hrvatske u Njemačkoj i Europskoj uniji te Ranku Celiščaku za doprinos u radu s djecom s teškoćama u razvoju i osobama s invaliditetom.

Medalju čine dizajnirana medalja i novčana nagrada u iznosu od deset tisuća kuna. Dodijelit će se, također, i plakete Grada Koprivnice. Dobitnici su Dina Perković za nesebičan humanitarni rad prema potrebitima, Obrt za proizvodnju, preradu i istraživanje ljekovitog bilja Pampa – Tea obitelji Krznarić, Udruga žena Gorično srce Kunovec Breg za doprinos očuvanju tradicije i unapređenju društvenog života i Dobrovoljno vatrogasno društvo Bakovčice za doprinos razvoju dobrovoljnog vatrogastva.