treći puta za redom

FOTO Na Tulumu izvrsnosti nagrađeno 460 učenika, sve začinjeno plesom i veseljem

Tulum izvrsnosti začinjen je plesnjakom uz DJ-a, a za sve okupljene pripremljene su grickalice i piće.

14:19h
0
Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija

Grad Koprivnica i ove je godine organizirao Tulum izvrsnosti kako bi se nagradili najbolji učenici osnovnih i srednjih škola te njihovi mentori. 

– Pohađam treći razred Gimnazije Fran Galović, sudjelovao sam na Državnom natjecanju iz kemije te sam se plasirao na dvije Olimpijade iz kemije s hrvatskom reprezentacijom. Jedna se već održala u Rusiji, a za mjesec dana letim u Pariz na drugu, zajedno s još troje reprezentativaca iz cijele Hrvatske. Ljeto će biti radno, imamo skripte po kojima se pripremamo, a one su većinom na engleskom – rekao je Luka List koji na pripreme za natjecanja potroši oko tri sata dnevno.

Marta Kunštić također je uspješna Olimpijka. Pohađa drugi razred Prirodoslovno-matematičke gimnazije, a svoje uspjehe niže iz astronomije.

Olimpijada iz astronomije i fizike ove se godine održava u Mađarskoj u kolovozu. Sama doma rješavam zadatke, nabavila sam teleskop i proučavam nebo kad je vedro. Slobodnog vremena imam jer ga ne trošim na ono što me ne zanima – rekla je M. Kunštić.

Ravnatelj koprivničke Gimnazije Fran Galović, Vjekoslav Robotić smatra da učenici na natjecanja dolaze izuzetno pripremljeni jer imaju dobru bazu.

– Imamo toliko puno izvrsnih učenica i učenika i to je nešto što nas puni velikim zadovoljstvom, jer ta djeca i mladi ljudi su najbolji promotori grada Koprivnice i našeg obrazovnog sustava te pokazuju da se stvarno dolično radi. S druge strane, oni su zalog za budućnost i dokaz da Koprivnica uz ovakav rad i uz još malo sreće oko nekih velikih projekata ima svijetlu budućnost koja počiva na našim mladim ljudima – rekao je gradonačelnik Mišel Jakšić.

Ove godine nagrađeno je 460 učenika, a za to je osigurano oko 100.000 kuna u gradskom proračunu. Učenicima su podijeljeni poklon bonovi u vrijednosti od 150, 200 i 250 kuna te poseban iznos od 400 kuna koji su osvojili učenici i mentori koji su sudjelovali na više natjecanja.

Mara Grašić vodila je učenike na međunarodno natjecanje iz matematike Euromath koje se održalo u Cipru i tamo su osvojili prva mjesta iz dvije kategorije.

Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija

– Rezultati su iznad naših očekivanja, a učenici su za to većim dijelom sami zaslužni. Interes za matematikom je jako velik, a sve ovisi o tome kako im se to predoči. Nagrada nam u svakom slučaju puno znači i motivira nas za još bolji rad – rekla je M. Grašić.

Tulum izvrsnosti začinjen je plesnjakom uz DJ-a, a za sve okupljene pripremljene su grickalice i piće.