zavod za hitnu medicinu koprviničko-križevačke županije

FOTO Nabavljena je medicinska oprema i odjeća vrijednosti oko 361.000 kuna, Mirjana Hanžeković: Povećat će se kvaliteta pružene zdravstvene usluge, to je oprema prema najnovijim standardima

Prije mjesec dana smo preuzeli tri vozila hitne, u Domu zdravlja smo osigurali 10 vozila za patronažnu službu, obnovili smo i zgradu Doma zdravlja. Tu je i projekt Pozdrav kojim će se nabaviti nova oprema za naše ambulante, a sjetimo se i da je 35 milijuna kuna došlo u našu koprivničku bolnicu za projekt Dnevne bolnice, kazao je dožupan Ljubić.

11:30h
0
Zavod za hitnu medicinu, predstavljanje medicinske opreme
Foto: Matija Gudlin

U prostorima Zavoda za hitnu medicinu Koprivničko-križevačke županije održano je predstavljanje nove medicinske opreme.

Točnije, nabavljen je defibrilator, uređaj čija je vrijednost 157.600 kuna, transportni respirator u iznosu od 86.650 kuna, medicinska oprema koja obuhvaća udlage, duge daske, imobilizatore za glavu, pričvrsno remenje, imobilizatore kralježnice te balone za reanimaciju djece i odraslih. Vrijednost te opreme je oko 24.000 kuna.

Uz to, nabavljena je i zaštitna odjeća za 65 djelatnika spomenutog Zavoda u vrijednosti od oko 94.000 kuna.

Zavod za hitnu medicinu, predstavljanje medicinske opreme
Mirjana Hanžeković //Foto: Matija Gudlin

– Ovom opremom će se povećati kvaliteta pružene zdravstvene usluge jer je riječ o medicinskoj opremi prema najnovijim standardima. Novac kojim je oprema nabavljena osiguran je iz proračuna Zavoda. Hvala Županiji što nam pomaže u nabavi vozila pa nam se u tom dijelu oslobađaju sredstva za nabavu ovakve opreme bez koje ne bi mogli funkcionirati – istaknula je Mirjana Hanžeković, ravnateljica županijskog Zavoda za hitnu medicinu.

Također, Koprivničko-križevačka županija godišnje osigurava 205.000 kuna za pripravnog liječnika koji je dežuran izvan redovne službe te zbrinjava pacijente u slučaju infarkta.

– Oko 25 pacijenata smo u devet mjeseci imali i ono što zabrinjava da imamo sve mlađe pacijente, Nedavno smo imali 30-godišnjeg muškarca s infarktom – kazala je M. Hanžeković.

Tijekom devet mjeseci, županijski Zavod imao je 22.000 intervencija. Od tog ukupnog broja, 6000 je bilo hitnih, a podrazumijevaju izlazak tima na teren. Ostalo se odnosi na preglede u prostorima Zavoda.

Zavod za hitnu medicinu, predstavljanje medicinske opreme
Ratimir Ljubić //Foto: Matija Gudlin

Ratimir Ljubić, zamjenik župana Koprivničko-križevačke županije osvrnuo se na nedavne, pozitivne primjere koji se odnose na poboljšanje zdravstvene skrbi u Podravini i Prigorju.

– Prije mjesec dana smo preuzeli tri vozila hitne, u Domu zdravlja smo osigurali 10 vozila za patronažnu službu, obnovili smo i zgradu Doma zdravlja. Tu je i projekt Pozdrav kojim će se nabaviti nova oprema za naše ambulante, a sjetimo se i da je 35 milijuna kuna došlo u našu koprivničku bolnicu za projekt Dnevne bolnice – kazao je dožupan Ljubić.

Također, čestitao je ravnateljici Hanžeković i djelatnicima na radu i požrtvovnosti prilikom pružanja zdravstvene pomoći stanovnicima diljem županije.

 

Loading...