5.2 C
Koprivnica
Utorak, 31. siječnja 2023.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
ZAVRŠNA SVEČANOST

FOTO Nagrađeni najbolji autori vinske fotografije, prvu nagradu odnio Branko Nađ, a nagradu publike Gospodarska škola
F

Ovom prilikom ukratko su predstavljena i nova izdanja „Križevačkih štatuta“ urednice Tanje Baran, a najavljena je i službena promocija u sklopu Noći muzeja u petak 27. siječnja u križevačkom Gradskom muzeju

Ne propustite

U Hrvatskom domu u Križevcima uoči današnjeg blagdana vinogradarskoga sveca sv. Vinka jučer je održana završna svečanost 2. Nacionalnog natječaja za hrvatsku vinsku fotografiju. Tom prilikom su dodijeljene nagrade i pohvale autorima najuspjelijih fotografija koje su prispjele na natječaj, predstavljen je fotokatalog „Kapi vinske ljubavi“ sa širim izborom najuspjelijih fotografija, a domaćini su okupljenima i prezentirali najpoznatije hrvatske vinsko-pajdaške regule „Križevačke štatute“.

- Oglas -

Prvu nagradu stručnoga ocjenjivačkog suda, u kojem su bili vrsni hrvatski profesionalni fotografi Goran Matošević, Bernard Čović i Josip Mišo Lišanin, dobio je Branko Nađ iz Zagreba za fotografiju Zvjezdana vrtnja. Drugu nagradu osvojila je Anja Duršot iz Virovitice za fotografiju Colourful vibrations, dok je treću nagradu dobio Goran Jakuš iz Velike Gorice za fotografiju Berba u vinogradu Krauthaker. Stručni ocjenjivački sud posebno je pohvalio još i Iliju Kordića iz Vrgorca za fotografiju Terra Madre loza, Georgija Srebrena iz Samobora za fotografiju Shadow dream te Tomislava Stipića iz Križevaca za fotografiju pod nazivom Martinje po „Križevačkim štatutima“. Nagradu publike osvojila je Srednja gospodarska škola Križevci za fotografiju pod nazivom Poezija u čaši. Prve nagrade struke i publike bile su u vrijednosti od 3000 kuna, druga 2000 kuna, dok je treće plasirani osvojio 1000 kuna. Svi su dobitnici dobili i gradonačelnikovo vino te križevačke čokolade, a čestitali su im pročelnik za financije grada Križevaca Ivan Biškup, predsjednik Društva za očuvanje križevačke baštine „Križevački štatuti“ Siniša Katavić te članovi stručnoga ocjenjivačkog suda.

Foto: Grad Križevci

Svima okupljenima darovan je fotokatalog „Kapi vinske ljubavi“ koji je na 90 stranica uredila i predgovor napisala autorica fotonatječaja Tanja Baran, a u kojem je izbor od 36 fotografija 24 autora koje je izabralo tročlano povjerenstvo na natječaju koji je trajao od 1. rujna do 1. prosinca 2022. Publika je birala najbolju fotografiju između tih 36 fotografija na Facebooku Društva „Križevački štatuti“ u božićnom vremenu, od Badnjaka 24. prosinca 2022. do Bogojavljenja 6. siječnja 2023.

Proglašenju dobitnika prethodila je prezentacija „Križevačkih štatuta“ koju su izveli počasni predsjednici Društva za očuvanje križevačke baštine „Križevački štatuti“ Tanja Baran i Zoran Homen te Siniša Pleše, dok su vinskim pjesmama glazbeno prezentaciju obogatili tamburaši KUD-a „Prigorje“. Tom su prilikom ukratko predstavljena i nova izdanja „Križevačkih štatuta“ urednice Tanje Baran, a najavljena je i službena promocija u sklopu Noći muzeja u petak 27. siječnja u križevačkom Gradskom muzeju.

- Oglas -

Održavanje završne svečanosti organizirali su Društvo za očuvanje križevačke baštine „Križevački štatuti“ i Grad Križevci. Suorganizacijski su sudjelovali Destinacijska agencija Križevci i KTC Križevci.

Detaljnije se može doznati s mrežnih stranica organizatora www.krizevackistatuti.hr.

Foto: Grad Križevci
Foto: Grad Križevci
Foto: Grad Križevci
Foto: Grad Križevci
Foto: Grad Križevci
Foto: Grad Križevci
Foto: Grad Križevci

 

 

 

 

 

 

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

POLICIJSKA ISTRAGA

Pogledajte što su sve našli kod prigorskog ramba (36), skrivao pumpericu, dvije automatske puške, hrpu streljiva, patrone

Lovačku pumpericu, dvije automatske puške i cijelu hrpu streljiva pronašla je policija tijekom pretrage kuće i automobila u vlasništvu...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti