atletski klub koprivnica

FOTO Najavljen Prvi koprivnički polumaraton, Jakšić: Lijepo je kad imamo mogućnost podržati sportske priče i projekte

Polumaraton će, naravno, utjecati i na promet u Koprivnici, a građani će na vrijeme biti obaviješteni o tome.

12:03h
0
Foto: Tihana Grašić

U Koprivnici će se ove godine, točnije 18. svibnja, održati prvi Koprivnički polumaraton u organizaciji Atletskog kluba Koprivnica.

– Ove godine smo se odlučili na jednu veliku organizaciju utrke pod nazivom Prvi koprivnički polumaraton uz pokroviteljstvo Grada Koprivnice. Utrke će biti održane na 21 kilometar i na pet kilometara – rekla je predsjednica Atletskog kluba Koprivnica Sonja Rušak.

Dodaje da se prijave mogu izvršiti na stranici stotinka.hr i da bi dobili start paket potrebno se prijaviti do 1. svibnja. Nakon tog dana prijave su još uvijek otvorene, ali ne uključuju start paket.

– Startni paketi će se podizati dan prije utrke, odnosno 17. svibnja u prostoru gradske vjenčaone u vremenu od 14 do 18 sati. Utrke će krenuti u 10 sati. Utrka od pet kilometara ići će glavnim ulicama grada, a ova od 21 kilometar će se nastaviti prema Gimnaziji, dio kvarta oko bazena te  prema Koprivničkim Bregima pa natrag – najavila je S. Rušak.

Startni paket za polumaraton sadrži startni broj, čip, dry fit majicu kratkih rukava, proizvod sponzora i bon za obrok, dok za utrku od pet kilometara sadrži sve isto tako osim bona za obrok.

Pripremljene su i nagrada za najmlađeg natjecatelja i natjecateljicu, za najstarijeg natjecatelja i natjecateljicu te za najbržeg Koprivničanca i Koprivničanku.

U ime Zajednice športskih udruga grada Koprivnice obratila se predsjednica Jasmina Stričević.

– Izuzetno smo zadovoljni radom svih sportskih udruga koje se trude da kroz redovni rad, natjecanja i treniranja izvuku što više djece i mladih. Dodatno, kad žele promovirati svoj sport, kao što to sad radi atletski klub, organiziraju i razne manifestacije. Te manifestacije zahtijevaju dodatan trud i napor organizatora te oni uvijek dobiju podršku Grada. S druge strane, sigurna sam da će organizacija biti sigurno dobro odrađena i da ćemo se svi ponositi time – rekla je J. Stričević.

Gradonačelnik Jakšić je u ime pokrovitelja istaknuo zadovoljstvo i ponos rezultatima koje postižu sportski klubovi u Koprivnici.

Atletski klub Koprivnica je odlučio napraviti jedan ogroman iskorak u našem gradu i organizirati prvi koprivnički polumaraton koji će sigurno odjeknuti puno dalje nego što su granice našeg grada i županije. Lijepo je imati takve ljude i klubove, a lijepo je i nama kad imamo mogućnost podržavati takve sportske priče i projekte – zaključio je Jakšić.

Polumaraton će, naravno, utjecati i na promet u Koprivnici, a građani će na vrijeme biti obaviješteni o tome.

Foto: Tihana Grašić
Foto: Tihana Grašić
Foto: Tihana Grašić
Foto: Tihana Grašić
Foto: Tihana Grašić
Foto: Tihana Grašić
Foto: Tihana Grašić

čitam...