mladi snaga zajednice

FOTO Najbolje ideje su park za pse i tandem bicikli za slijepe

12:20h
0
Tvornica ideja // Foto: koprivnica.hr
Tvornica ideja // Foto: koprivnica.hr

Park za pse i bicikli opremljeni za vožnju dviju osoba od kojih je videća osoba vozač, a slijepa osoba suvozač ideje su koje su osvojile najviše bodova na Tvornici ideja koja je održana u subotu u sklopu projekta Mladi – snaga zajednice koji Grad Koprivnica provodi s Europskom zakladom za filantropiju i društveni razvoj.

Nakon cjelodnevnog treninga i razrađivanja projektnih ideja tri neformalne skupine prezentirale su svoje ideje Odboru mladih Grada Koprivnice.

Dvije skupine koje su osvojile najviše bodova dobile su suglasnost za daljnji rad na razvitku i realizaciji njihove ideje te financijsku podršku Grada i Zaklade. Jedino što pobjedničke ekipe moraju učiniti je na pravilan i propisan način proći naredne faze programa.

Ovo je pilot-program u Hrvatskoj kojem je cilj povećanje i ohrabrivanje sudjelovanja mladih u starosti od 17 do 30 godina u razvoju svoje lokalne zajednice gdje oni preuzimaju aktivnu ulogu u procesima donošenja odluka i pružanju podrške neformalnim skupinama mladih ljudi unutar svoje lokalne zajednice. Program neformalnim skupinama mladih omogućava da, u skladu s prioritetima i potrebama, rade na projektima koji na inovativan način rješavaju neki problem u zajednici.