DOBRA KAPLJICA

FOTO Najboljim vinogradarima na izložbi vina Đurđevo podijeljene zlatne medalje

Ove je godine na ocjenu enologa primljen 201 uzorak vina, a zlatnima je ocijenjeno njih čak 56.

08:29h
0
Foto: Grad Đurđevac

Degustacijom vina, prigodnim programom i podjelom zlatnih medalja vinogradarima čija su vina enolozi ocijenili najboljima, u dvorištu utvrde Stari grad, tradicionalna izložba vina Đurđevo 2019. okupila je velik broj zaljubljenika u dobru kapljicu.

Povodom Dana grada Đurđevca organizirala ju je Udruga vinogradara i voćara Đurđevac i uoči ovog najvećeg gradskog blagdana ponovo pokazala da se njeni članovi imaju čime podičiti. Okupljene je pozdravio predsjednik udruge Marijanko Ređep, a izložbu je otvorio gradonačelnik Hrvoje Janči te je vinarima čestitao osvojenim medaljama i vrhunskoj kvaliteti vina.

Ove je godine na ocjenu enologa primljen 201 uzorak vina, a zlatnima je ocijenjeno njih čak 56. Da će se do berbe piti dobra vina potvrđuju i 84 vina ocijenjena srebrnim znakom te čak 45 brončanim, dok je njih devet dobilo priznanja. Gradonačelnikovim vinom proglašeno vino Vinarije Cvekan i to Chardonnay.

Veliku zlatnu medalju dobila je graševina Željka Mlatilika te je proglašena šampionom izložbe. Nagradu za najbolje vino hobista dobio je Željko Fuček za mješavinu bijeloga vina.

Rezultate ocjenjivanja možete pronaći ovdje.