Pričaonice u knjižnici

FOTO Najmanji se upoznavali sa snijegom, a oni malo veći s robotima i tehnologijama proširene stvarnosti

16:06h
0
Predškolci upoznati s mBotom // Foto: Knjižnica Fran Galović

Djeci je predstavljena tehnologija proširene stvarnosti, uz priču o mačku Sivku čije su emocije animirane uz pomoć aplikacije na tabletu.

U koprivničkoj knjižnici u zadnjih su tjedan dana održane dvije pričaonice. Prva je bila pričaonica za bebe i djecu do tri godine koju je, usprkos jakoj zimi, posjetilo 57 korisnika od čega 24 mališana. Stihove u skladu s vremenskim prilikama, priredile su odgajateljice Marija Sesvečan i Gordana Bonta, a klince se posebno dojmilo istraživanje leda i snježnih pahulja, kao i izrada snjegovića s roditeljima te priča o prijateljstvu Jedan zimski dan.


Druga pričaonica nastavak je radionica robotike, gdje je mBot robot predstavljen predškolcima od četiri godine. Knjižničarka im je predstavila robot i njegove osnovne funkcije, a djeca su mu s veseljem odabirala imena. Sudjelovalo je sedmero djece, a predstavljena im je i tehnologija proširene stvarnosti, uz priču o mačku Sivku čije su emocije animirane uz pomoć aplikacije na tabletu.

Slikovnicu je izdala nakladnička kuća Ljevak, a može se posuditi u Dječjem odjelu, dok je aplikaciju na tablete i mobitele, moguće besplatno preuzeti u trgovini Google Play.

Cilj ovakvih inovativnih programa je djeci približiti korisne sadržaje na novim tehnologijama.

čitam...