Mladi DVD

FOTO Najmlađe vatrogasno društvo Herešin okupilo brojno članstvo na skupštini

Ono što krasi nas vatrogasce i vatrogasna društva ste vi, oni koji su spremni u svakom trenutku izaći i pomoći svojim sugrađanima, s ponosom je završio svoje obraćanje predsjednik Vatrogasne zajednice Ivan Golubić.

15:59h
0
Foto: Krešimir Juratović
Foto: Krešimir Juratović

Članovi  DVD-a Herešin ovoga su vikenda održali svoju prvu izvještajnu skupštinu Podsjetimo, najmlađe Dobrovoljno vatrogasno društvo Herešin, koje djeluje u sklopu Vatrogasne zajednice Grada Koprivnice, osnovalo se u studenom prošle 2017. godine

Predsjednik društva Josip Lončarić, otvorio je skupštinu pozdravnim govorom, te je nakon intoniranja hrvatske i vatrogasne himne, pozvao sve nazočne da minutom šutnje odaju počast svim preminulim vatrogascima i braniteljima.

Iz izvještaja o radu za 2017. godinu moglo se čuti da su članovi društva ozbiljno prionuli svojim obavezama i do kraja godine prikupili svu zakonom propisanu dokumentaciju za rad društva. Aktivnim sudjelovanjem u društvenom životu svoga mjesta i druženju s mještanima Herešina. društvo ima nešto više od 50 članova od kojih je njih 25 odmah početkom tekuće 2018. godine krenulo i na tečaj za ispitanog vatrogasca.

– Čestitam vam na osnutku DVD-a Herešin kao 11-om članu naše Vatrogasne Zajednice grada Koprivnice. Tradicija vatrogastva u našem gradu stara je 140 godina. Svako naše mjesto koje ima nogometni klub, Udrugu žena i DVD ima i društveni život, tamo mjesto živi, tamo su manifestacije, događanja i druženja naših ljudi. Krenuli ste na dug i ozbiljan put. Želim vam puno sreće i uspješnu plovidbu brodom u koji ste se ukrcali, rekao je tom prilikom gradonačelnik Mišel Jakšić.

Vatrogasna zajednica grada Koprivnice do sada je mlado društvo, kao i ostale članove, opremila informatičkom opremom, 10 radnih uniformi i do svibnja će dobiti još 10 svečanih odora, nakon položenog ispita.

– Ono što krasi nas vatrogasce i vatrogasna društva ste vi, oni koji su spremni u svakom trenutku izaći i pomoći svojim sugrađanima – s ponosom je završio svoje obraćanje predsjednik Vatrogasne zajednice Ivan Golubić.

U ime Koprivničko križevačke županije, svim nazočnima obratio se je izaslanik župana Krešimir Škvorc.

U ime JVP-e Koprivnica, Željko Cvrtila je uz riječi pohvale za polaznike tečaja, društvu poželio sreću u budućem radu.

Rad društva podupire uz VZG-a Koprivnice i sam Grad Koprivnica koji je članovima za potrebe rada osigurao prostor.