Poduzetnički inkubator

FOTO Najmlađi na zabavan i edukativan način upoznali programiranje

09:17h
0
Podijeli objavu

Ovo je samo jedno u nizu događanja u organizaciji Koprivničkog poduzetnika kojim se potiče i one najmlađe o važnosti informatičkih tehnologija.

Da programiranje može biti itekako zabavno, u to su nas uvjerili najmlađi programeri koji su pokazali veliki interes za Sat kodiranja. Naime, Koprivnički poduzetnik je i ove godine, kao lokalni koordinator akcije The Hour of Code, organizirao Sat kodiranja čak dva dana zaredom, 8. i 9. prosinca u trajanju od po 1 sat svaki dan s ciljem da na zabavan i edukativan način upozna djecu i mlade sa svijetom programiranja.

Kompanija Microsoft i neprofitna organizacija Code.org, glavni pokretač inicijative The Hour of Code, pripremile su interaktivni vodič temeljen na svjetski popularnoj igri Minecraft, čiji je vodič pri provođenju Sata kodiranja koristio i naš edukator Matija Kolarić. Matija je mladi developer, jedan od zaslužnih za razvoj aplikacije za rješavanje matematičkih problema za što je zainteresiranost iskazao čak i Google.

Ovo je samo jedno u nizu događanja u organizaciji Koprivničkog poduzetnika kojim se potiče i one najmlađe o važnosti informatičkih tehnologija. U kolovozu ove godine u suradnji s Institutom za razvoj i inovativnost mladih održane su radionice robotike za najmlađe, a krajem rujna bile su organizirane i besplatne IT radionice za djecu.

Globalnoj inicijativi „The Hour of Code“ se priključilo i 5 obrazovnih ustanova u našoj Županiji: OŠ Đuro Ester Koprivnica, OŠ Antun Nemčić Gostovinski Koprivnica, OŠ Koprivnički Ivanec, OŠ Koprivnički Bregi i Gimnazija Ivana Zakmardija Dijankovečkoga Križevci.

Priključiti joj se možete i Vi do 11. prosinca kroz Vodič Minecraft Hour of Code Designer na sljedećem linku: https://code.org/minecraft.

Podijeli objavu