Porcijunkulovo

FOTO Najuspješnije izdanje čakovečke manifestacije dosad, grad posjetilo više od 230 tisuća ljudi

15:37h
0
Foto: Miroslava Novak

Ovogodišnje Porcijunkulovo u Čakovcu, točnije njegovo 52. izdanje, posjetilo je više od 230 tisuća ljudi, a nakon šest dana odlične zabave, koncerata, tradicionalnih izlaganja te ukusne hrane i pića, najveća je čakovačka kulturno-turistička manifestacija i više nego uspješno završila, piše emedjimurje.rtl.hr

U Čakovcu su s pripremama krenuli postavljanjem popularnih šarenih kišobrana u Ulici kralja Tomislava, a njih ondje postavljaju već treću godinu za redom. Građani su, čini se, njima prilično oduševljeni, a to su i pokazali brojnim fotografijama koje su ovih dana osvanule na društvenim mrežama.

Ovogodišnja inovacija manifestacije bilo je i međimursko dvorište, a na dan otvaranja Porcijunkulovog postavljena je i zanimljiva instalacija bijelih kišobrana u obliku slapa.

Ove je godine već prvi dan manifestaciju posjetio ogroman broj ljudi, što samo dokazuje da organizatori rade dobar posao te da raznovrsnom ponudom uspijevaju privuči posjetitelje različitih afiniteta.

Također, tu je i humanitarna nota koja obilježava ovu manifestaciju, pa je tako organizirana i prodaja posebno dizajniranih Startasica za osobe s posebnim potrebama Centra za odgoj i obrazovanje Čakovec, a velike su količine tenisica rasprodane u rekordnom roku.

Dalje nam ne preostaje ništa drugo nego čekati novo, 53. izdanje Porcijunkulovog, koje će na ulice Čakovca, kao i svake godine, zasigurno ponovno donijeti radost, šarenilo i veliku količinu pozitivne energije.