VELIKA GRADSKA VIJEĆNICA

FOTO Najuspješniji križevački razredi u sklopu projekta I ja odvajam primljeni kod gradonačelnika Rajna

Gimnazijalci su dobili izlet u Kopački rit, a osnovnoškolci u Lonjsko polje.

10:06h
0
Foto: Grad Križevci

Gradonačelnik Križevaca Mario Rajn u utorak je u Velikoj gradskoj vijećnici održao prijem za razrede koji su bili najbolji u aktivnostima provedenim u sklopu projekta I ja odvajam.


Riječ je od 2.c razredu Gimnazije Ivana Zakmardija Dijankovečkoga koji je na kvizu znanja za srednjoškolce na temu sprječavanja nastanka otpada, pravilnog odvajanja otpada u kućanstvima, kućnog kompostiranja i ponovne upotrebe otpada osvojio prvo mjesto. Time je dobio izlet u Kopački rit i obilazak Komunalnog društva Unikom iz Osijeka, a na kojem su bili u ponedjeljak.

Na prijemu je bio i 6.a razred Osnovne škole Ljudevita Modeca koji su bili najbolji na natjecanju osnovnih škola u izradi kreativnih stvari od prethodno sakupljenog otpada. Napravili su funkcionalni punjač za mobitele od starih baterija, osvojivši izlet u Lonjsko polje i selo roda Čigoč na koji idu upravo danas.

Gradonačelnik im je čestitao na pokazanom znanju i nagradama, istaknuvši kako ekološka osviještenost kreće upravo od njih jer su upravo djeca i mladi najbolji promotori održivog gospodarenja otpadom. Djecu je pozdravila i voditeljica sustava kvalitete i zaštite okoliša Dijana Mijač Dretar koja je još jednom naglasila važnost odgovornog postupanja s otpadom i sortiranja na kućnom pragu.

Učenici Gimnazije sa svojom profesoricom Gordanom Pintarić-Kovač ukratko su predstavili dojmove s izleta i uručili prigodnu uspomenu gradonačelniku te voditeljici Mijač Dretar. Učenik 6.a razreda Vedran Obad predstavio je način na koji je samostalno napravio punjač za mobitel od starih baterija i tako oduševio sve prisutne.

Prijemu su prisustvovali i ravnatelj Osnovne škole Ljudevita Modeca Križevci Dražen Bokan te profesorica 6.a razreda Gorana Lovreković.

Foto: Grad Križevci
Foto: Grad Križevci
Foto: Grad Križevci
Foto: Grad Križevci
Foto: Grad Križevci
Foto: Grad Križevci
Foto: Grad Križevci
Foto: Grad Križevci

čitam...