županov prijam

FOTO Najuspješniji učenici na državnim natjecanjima primili novčane nagrade

14:30h
0
Najuspješniji učenici // Foto: Matija Gudlin
Najuspješniji učenici // Foto: Matija Gudlin

Prirodne znanosti me zanimaju jer ih mogu povezati te su mi zanimljiva zapažanja, promjena boja, mirisa i okusa. Učim dva sata dnevno i to iz knjiga, pretraživanjem interneta i iz video uradaka. Uspijevam uskladiti učenje, školu i bavim se sportom,  zaključio je Luka List, učenik osmog razreda koprivničke Osnovne škole Antun Nemčić Gostovinski.

U ovoj školskoj godini na državnim natjecanjima iz znanja i sporta natjecalo se 126 učenika odnosno ekipa s područja Koprivničko-križevačke županije. Upravo za njih danas, u utorak, Darko Koren, koprivničko-križevački župan, održao je prijam i tom prilikom im uručio novčane nagrade.

Jedna od njih je i Lorena Bevanda, učenica šestog razreda Osnovne škole Ferdinandovac.

Lorena Bevanda // Foto: Matija Gudlin
Lorena Bevanda // Foto: Matija Gudlin

– Osvojila sam drugo mjesto na državnom natjecanju iz šaha. Prvo sam počela igrati šah u školi u nižim razredima. Kasnije sam se upisala u šahovski klub Picok u Đurđevcu. Treba puno igrati. Treninge imamo nakon škole tako da uspijevam sve uskladiti – rekla je.

S druge strane, prvo mjesto u krosu osvojila je Lucija Zimonji, učenica osmog razreda križevačke Osnovne škole Ljudevita Modeca.

– Treniram atletiku, a treninge imamo tri do četiri puta tjedno. Redovito učim i sve stignem uskladiti – objasnila je.

Osim u sportskim natjecanjima učenici s područja županije ostvarili su iznimne rezultate i u natjecanjima iz znanja.

Tako je treći na državnom natjecanju iz kemije i 10. na državnom natjecanju iz fizike bio Luka List, učenik osmog razreda koprivničke Osnovne škole Antun Nemčić Gostovinski.

Luka List // Foto: Matija Gudlin
Luka List // Foto: Matija Gudlin

– Prirodne znanosti me zanimaju jer ih mogu povezati te su mi zanimljiva zapažanja, promjena boja, mirisa i okusa. Učim dva sata dnevno i to iz knjiga, pretraživanjem interneta i iz video uradaka. Uspijevam uskladiti učenje, školu i bavim se sportom – zaključio je.

Iz županijskog proračuna za nagrade najuspješnijim učenicima i njihovim mentorima osigurano je nešto više od 123.000 kuna. Oni koji su osvojili prvo mjesto dobili su 2000 kuna, za drugo su primili 1500 kuna, a za treće 1000 kuna.

– Jako sam zadovoljan postignućima učenika. Već dugi niz godina prakticiramo krajem školske godine organizirati prijam. To je jedan od načina da ih motiviramo i da u svom budućem životu budu uporni, ustrajni i uspješni. Ovom malom novčanom nagradom možemo im uljepšati ljetne praznike – kazao je Koren.

Dodjeli nagrada prisustvovali su i Branka Cuki, pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu, znanost, sport i nacionalne manjine, te Ivan Pal, zamjenik koprivničko-križevačkog župana.

Popis svih učenika dostupan je ovdje.