Humanitarna vožnja Vienna - Koprivnica

FOTO Nakon vožnje od Beča do Koprivnice sa suprugom u mislima, Hrvoje Tisaj nije mogao suspregnuti suze: Ovo je bilo za moju Tanju, no mi se snalazimo, donirat ćemo onima kojima više treba

Podsjetimo, vožnja pod nazivom 'Vienna - Koprivnica cycling from the heart krenula je 10. svibnja iz Beča preko Bratislave u Slovačkoj i Balatona u Mađarskoj te završila u Koprivnici.

17:21h
0
Foto: Sanjin Bojić

Nakon 430 kilometara vožnje biciklom od Beča do Koprivnice, članovi Biciklističkog kluba Rotor s kolegama iz drugih zemalja stigli su na svoju destinaciju u Podravini.

Povod utrke bio je nesretan slučaj Tanje Tisaj, koja je teško ozlijeđena u padu s bicikla. Među biciklistima koji su vozili od Beča bio je i njen suprug Hrvoje Tisaj, koji po dolasku na Zrinski trg nije mogao suspregnuti suze kada je ugledao svoje sinove, roditelje i sve bližnje koji su dočekali njega i ostale bicikliste.

– Ovo je bilo zbog moje supruge, proradile su mi emocije, cijela situacija dosta je teška. Treća je godina da kolega Tihomir Hagljan organizira ovakvu utrku i pitao me kako može pomoći. Rekao sam mu da se zasad snalazimo, no da treba pomoći bolnici. Godinu dana sam živio život s njima i vidim koliko se nekad muče sa sredstvima – rekao je Tisaj.

Osim bolnice, koja je dobila 10 tisuća kuna za kupnju posebnog ležaja namijenjenog nepokretnim osobama, isto toliko donirano je i COOR-u Podravsko sunce za trenirke i fotoaparat.

Foto: Sanjin Bojić

Cijela utrka prošla je dobro i po planu, a Tisaj je zadovoljan tempom i vožnjom tijekom ovog zadnjeg dana.

– Danas smo imali zadnju dionicu, od Balatona do Koprivnice, 125 kilometara. S obzirom na to da je zadnji dan, bili smo iznenađujuće brzi. Nije nedostajalo adrenalina, bili smo homogeni kao grupa i super smo vozili – rekao je Tisaj.

Foto: Sanjin Bojić

Ovakva vožnja organizira se već treću godinu zaredom na inicijativu tvrtke Auto Hagljan, a ove su se godine za plemenit cilj pridružili i austrijski i talijanski biciklisti te jedan Englez.

Podsjetimo, vožnja pod nazivom ‘Vienna – Koprivnica cycling from the heart krenula je 10. svibnja iz Beča preko Bratislave u Slovačkoj i Balatona u Mađarskoj te završila u Koprivnici.

Foto: Sanjin Bojić
Foto: Sanjin Bojić

čitam...