Plazma sportske igre mladih

FOTO Napeti dvoboji u šahu i malom nogometu ispunili dvoranu u Svetom Ivanu Žabnom

Coca-Cola Cup najveći je turnir u malom nogometu koji se već sedmu godinu organizira pod okriljem Plazma Sportskih igara mladih, a od ove godine novost je i uvođenje kategorije za djevojke u suradnji s UEFA.

14:11h
0
n
Foto: Plazma sportske igre mladih

Sportska dvorana u osnovnoj školi Grigor Vitez u Svetom Ivanu Žabnom jučer je bila gotovo premala za sve ljubitelje šaha i malog nogometa i njihove navijače koji su se okupili na prvim ovogodišnjim kvalifikacijskim turnirima za Plazma Sportske igre mladih u Koprivničko-križevačkoj županiji.

Okupljene učenike pozdravili su Tomislav Hanžeković, ravnatelj osnovne škole, Manuel Marković, zamjenik načelnika općine Sv. Ivan Žabno i Tihana Butorac, predstavnica Plazma Sportskih igara mladih.

– Sretni smo što smo po po drugi put ugostili Plazma Sportske igre mladih u našoj školi koja je danas pokazala da je općina Sv. Ivan Žabno puna sportskih potencijala. Osim šaha i nogometa naši učenici natjecat će se i u graničaru i atletici na Turneji radosti u Križevcima 6. ožujka – istaknuo je ravnatelj Hanžeković.

Foto: Plazma sportske igre mladih

Ponos na svoje male sportaše nije skrivao niti zamjenik načelnika.

– Općina Sv. Ivan Žabno puno ulaže u programe namijenjene djeci i sportu i veselimo se nadolazećoj suradnji. Ulaganje u sport i sportsku infrastrukturu nam je jedan od fokusa, u tijeku su radovi na novom vrtiću , a krajem godine trebali bi početi i radovi na novoj športskoj dvorani u vrijednosti 15 milijuna kuna i čiji se završetak očekuje za dvije godine – rekao je Marković.

Foto: Plazma sportske igre mladih

Turnir u šahu iznjedrio je mnogobrojne napete dvoboje. U dvije kategorije za djevojčice i dječake (do 11 i 15 godina starosti) prva mjesta osvojili su Lana Car, Katarina Katunar, Borna Vranešić i Kristijan Haijanec. Svi pobjednici plasirali su se na županijski turnir Plazma Sportskih igara mladih.

Uslijedile su napete nogometne utakmice Coca-Cola Cupa za djevojke i dječake, a pobjedničke ekipe plasirala su se na županijsku završnicu Koprivničko-križevačke županije.

Coca-Cola Cup najveći je turnir u malom nogometu koji se već sedmu godinu organizira pod okriljem Plazma Sportskih igara mladih, a od ove godine novost je i uvođenje kategorije za djevojke u suradnji s UEFA. Kvalifikacijski turniri u gradovima razigravat će se od siječnja do svibnja nakon čega će uslijediti županijska finala, a ukupno će sudjelovati više od 3.000 ekipa. Plazma Sportske igre mladih najveća su amaterska manifestacija u Europi koja djeci omogućuju da se okušaju u deset sportova Coca-Cola Cup u nogometu, mali nogomet, Kinder turnir u košarci, HEP turnir u rukometu, odbojka, Hrvatska pošta Cup u tenisu, stolni tenis, odbojka na pijesku, šah, graničar i atletika.

Foto: Plazma sportske igre mladih
Foto: Plazma sportske igre mladih
Foto: Plazma sportske igre mladih
Foto: Plazma sportske igre mladih
Foto: Plazma sportske igre mladih
Foto: Plazma sportske igre mladih
Komentiranjem prihvaćate naše Uvjete korištenja, komentiranja i zaštite privatnosti!

Reklamni sadržaj - sponzorira ADNOW