VRIJEDNA 8,7 MILIJUNA KUNA

FOTO Napreduju radovi na izgradnji dvorane u Kalinovcu, načelnik Zvonar istaknuo važnost koju će objekt imati za lokalnu sredinu

Ravnateljica Mirjana Bazijanec iskazala je zadovoljstvo što će se projektom osigurati odlični uvjeti za rad učenika i nastavnika.

09:47h
0
Foto: Koprivničko-križevačka županija

U sklopu 65 milijuna kuna vrijednog projekta, školske sportske dvorane grade se u Svetom Petru Orehovcu, Svetom Ivanu Žabnu, Kloštru Podravskom, Rasinji i Kalinovcu, a u planu je i njihovo opremanje vrijedno 4,6 milijuna kuna.

Radove na potonjoj, onoj u Kalinovcu vrijednoj 8,7 milijuna kuna, tijekom jučerašnjeg dana obišli su župan Koprivničko-križevačke županije Darko Koren, saborski zastupnik Darko Sobota, zamjenik župana Ratimir Ljubić i pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu, znanost, sport i nacionalne manjine Ana Mušlek. Dočekali su ih, pak, načelnik Danijel Zvonar sa suradnicima, ravnateljica Osnovne škole Ivana Lackovića Croate Mirjana Bazijanec, direktor tvrtke Bistra d.o.o. Krešimir Habijanec te predstavnici stručnog nadzora.

– Jedan od motiva za ostanak ljudi na ovom području, uz radna mjesta, jesu sadržaji poput škola i dvorana, odnosno društvena infrastruktura kojom povećavamo životni standard te stvaramo dodanu vrijednost u razvoju lokalne zajednice. Kalinovac je kao općina doživio pravu infrastrukturnu revoluciju, a važno je i da ima snažne gospodarske subjekte koji, kroz generiranje prihoda i zapošljavanje, doprinose razvoju sredine. Siguran sam da će dvorana biti na radost i ponos ne samo učenicima i nastavnicima, kojima osiguravamo najbolje uvjete za rad, nego i svim žiteljima koji će ju koristiti u raznim prigodama – rekao je Koren, prenose službene županijske stranice.

Foto: Koprivničko-križevačka županija
Kraj radova na dvorani u Kalinovcu očekuje se tijekom listopada.

Habijanec je naglasio kako se radovi odvijaju prema planu. Njihov kraj očekuje se u listopadu.

– Zahvaljujem načelniku i Općinskom vijeću koji su prihvatili poziv Županije i uključili se u projekt kojim će se dovršiti postojeći objekt dvorane te Županiji na čelu sa županom Korenom koji je pokrenuo ovu iznimno važnu inicijativu izgradnje sportskih dvorana u naših pet općina. Dvorana neće biti prevelika bez obzira što neki političari iz susjednih sredina mislili o tome, siguran sam da će se u njoj uz školske programe odvijati i brojne druge aktivnosti kojima će se unaprijediti društveni život Kalinovca i okolice – smatra Sobota.

M. Bazijanec iskazala je zadovoljstvo što će se projektom osigurati odlični uvjeti za rad učenika i nastavnika. Zvonar je, usto, napomenuo važnost dvorane za lokalnu sredinu, dodavši kako će uvjeren da će se dvorana izgraditi u skladu sa svim dogovorenim rokovima i prema najvišim standardima na korist svih stanovnika Kalinovca.

čitam...