Veliki projekti

FOTO Napreduju radovi na Posjetiteljskom centru i hostelu, u Đurđevcu se stvara nova turistička priča

Grad Đurđevac je za ovaj projekt uspješno osigurao EU sredstava za sufinanciranje, a ukupna vrijednost projekta iznosi 17,3 milijuna kuna dok je osigurano sufinanciranje u iznosu od 16,2 milijuna kuna.

13:05h
0

U Đurđevcu su u tijeku radovi na zgradi Posjetiteljskog centra te zgradi Škole u prirodi, u sklopu projekta prirodne baštine Održivo upravljanje i povećanje atraktivnosti Đurđevačkih pijesaka.


U tijeku su radovi na kompletnoj obnovi, uređenju i opremanju stare zgrade Prekršajnog suda u cilju stvaranja glavne turističke info točke tog dijela Podravine s budućim uredima Turističke zajednice, ugostiteljskim sadržajima te modernom, interaktivnom prezentacijom prirodne baštine. Prošli tjedan krenuli su radovi na zamjeni krovišta, ovaj tjedan kreću radovi na postavi novog krovišta i vanjske stolarije.

Budući Posjetiteljski centar Đurđevački pijesci tako će na multimedijalan način posjetiteljima kroz koncept proširene stvarnosti u zatvorenom prostoru prezentirati sve posebnosti pustinjskog krajolika i bogatstvo raznolikosti životinjskog i biljnog svijeta koji živi na pijescima i to neovisno o godišnjem dobu i vremenskim uvjetima.

Foto: djurdjevac.hr

Radi se i na drugom segmentu projekta, a koji se odnosi na izgradnju hostela u Park šumi Borik. Trenutno se na zgradi hostela postavlja krovište.

– Još jednim multimedijalnim prostorom s nizom edukativnih sadržaja Đurđevac će zasigurno biti visoko na ljestvici poželjnih odredišta za školske ekskurzije. Tome će svakako doprinijeti i uređenje smještajnih kapaciteta u šumi Borik gdje će se postojeći objekt urediti i prenamijeniti u smještajne kapacitete prvenstveno namijenjene djeci i školi u prirodi. Predviđamo da bi svi radovi bili gotovi do kraja godine pa bismo mogli organizirati veliko otvorenje novih turističkih lokacija vezano uz Đurđevačke pijeske – rekao je gradonačelnik Hrvoje Janči.

Foto: djurdjevac.hr

– Mi smo već prepoznati kao turistički grad, a Grad Đurđevac je odavno prepoznao  važnost razvijanja kontinentalnog turizma i prezentacije prirodnih bogatstava. Mi ćemo kroz ovaj projekt dodatno prezentirati Park šumu Borik, Đurđevačke pijeske te prostor između Drave i Bilogore. Projekat ima niz aktivnosti, a jedno od najznačajnijih jest uređenje zgrade Prekršajnog suda te izgradnja hostela. Sufinancirano je i sedam plaća, bit će tu virtualne animacije, šetnje i svi će moći doživjeti Đurđevac punim plućima. Ovakvim projektima stajemo uz bok hrvatske prirodne baštine – rekao je saborski zastupnik i predsjednik Gradskog vijeća Željko Lacković.

Grad Đurđevac je za ovaj projekt uspješno osigurao EU sredstava za sufinanciranje, a ukupna vrijednost projekta iznosi 17,3 milijuna kuna dok je osigurano sufinanciranje u iznosu od 16,2 milijuna kuna.

čitam...