Poklon dobra ideja

FOTO U Narodnoj knjižnici Virje otvorena izložba radova Željke Lukanec

09:14h
0
o
Željka Lukanec s radovima // Foto: POK Koprivnica

Izložba je postavljena u prostoru Narodne knjižnice Virje u Virju i može se pogledati do 30.12.2016.

U petak je svoju prvu izložbu radova održala obrtnica Željka Lukanec, vlasnica obrta Poklon dobra ideja. Udruženje obrtnika Đurđevac i Obrtnička komora Koprivničko-križevačke županije ponosni su na svoju obrtnicu, koja je svojim vlastitim idejama i sredstvima započela posao u svojem obrtu.

Nakon što je svojim kreativnim radovima osvojila prijatelje i rodbinu, zanimanje i potražnja za njezinim radovima premašili su njezina očekivanja, te ova vrijedna obrtnica otvara svoj obrt 2013. godine. U samo tri godine, krenuvši od samozapošljavanja, razvila je svoj posao i danas uz pomoć svoje obitelji, zapošljava još dvoje djelatnika.

Njezini radovi su poznati u svim dijelovima Hrvatske, a do danas su našli put i van granica. Obrt Poklon dobra ideja izrađuje suvenire i personalizirane predmete, a svi radovi imaju rukom pisanu poruku ili molitvu. Samim pogledom na svaki rad, može se vidjeti koliko je topline i ljubavi utkano u osmišljavanje i izradu. Tako i izložba nosi naziv Molitvica anđelu, a izdvaja radove sa motivom anđela i prigodnim porukama na njima.

Izložbu je otvorio načelnik Općine Virje Mirko Perok te pohvalio rad obrtnice. Također je naglasio važnost ovakvih primjera samozapošljavanja i zapošljavanja, kao veliki doprinos okruženju u kojem se nalazi. Umjetnički program je upotpunio zbor mladih Martinci.

Izložba je postavljena u prostoru Narodne knjižnice Virje u Virju i može se pogledati do 30.12.2016.