Gibaj se i rasti zdravo

FOTO Nastavlja se sportska suradnja koprivničkih osnovnoškolaca i srednjoškolaca

14:00h
0
Sportsko druženje // Foto: OŠ ANG
Sportsko druženje // Foto: OŠ ANG

Osobitu pozornost u svom radu posvećujem zdravstvenom odgoju učenika u svim generacijama tako sam i od ove školske godine započela suradnju s Anom Prentašić, profesoricom kineziologije, istaknula je Suzana Hergotić, učiteljica 1.a razreda.

Učenici 1.a razreda koprivničke Osnovne škole Antun Nemčić Gostovinski sudjeluju u projektu Gibaj se i rasti zdravo zajedno sa 4. razrednim odjelom fizioterapeuta Srednje škole Koprivnica.


– Osobitu pozornost u svom radu posvećujem zdravstvenom odgoju učenika u svim generacijama tako sam i od ove školske godine započela suradnju s Anom Prentašić, profesoricom kineziologije – istaknula je Suzana Hergotić, učiteljica 1.a razreda.

Objasnila je kako je kroz istraživanja svjetske zdravstvene organizacije, ali i u istraživanjima provedenih u Hrvatskoj vidljivo da sve više mladih ima problem s prekomjernom tjelesnom masom, poteškoće u lošem držanju, sve manje djece i mladih bavi s sportskim aktivnostima.

Stoga su neki od ciljeva projekta prevenirati razvoj deformacije kralježnice, spuštenih stopala i lošeg držanja, zatim poticanje zdravog življenja i svih oblika fizičke aktivnosti.

– Individualnim radom učenici suradničkim učenjem demonstriraju vježbe i razne ciljane programe fizioterapije. Učenici prvog razreda s radošću uče određene vježbe, rade u paru i grupi, igraju se poučne igre i međusobno druže. S druge strane, s veseljem i marljivo srednjoškolci demonstriraju učenicima svoja znanja – dodala je S. Hergotić.

Projekt je prepoznat na nacionalnom nivou te nagrađen financijskim sredstvima Zaklade za razvoj civilnog društva ZAMAH. Financijska sredstva će se utrošiti u nabavu rekvizita za vježbanje.

čitam...