0.7 C
Koprivnica
Utorak, 5. prosinca 2023.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
OBILAZAK RADOVA

FOTO Naziru se konture budućeg đurđevačkog smještaja za starije i osobe s invaliditetom gdje će raditi 40 osoba
F

Rekonstrukcijom bivše zgrade Gradske uprave i dvije popratne zgrade uredit će se 30 soba za boravak 80 osoba, a predviđeno je da u organiziranom stanovanju borave osobe s invaliditetom te starije i nemoćne osobe

Ne propustite

U samom centru Đurđevca u tijeku su radovi na čak tri gradilišta na kojima se obnovom i izgradnjom zgrada poboljšava kvaliteta socijalnih usluga u Đurđevcu, a za sva tri projekta uspješno su osigurana EU sredstava.

Radove na obnovi i uređenju buduće zgrade Centra za smještaj starijih osoba i osoba s invaliditetom obišli su gradonačelnik Hrvoje Janči, predsjednik gradskog vijeća Grada Đurđevca Željko Lacković, pročelnik Upravnog odjela za prostorno planiranje, uređenje i komunalne djelatnosti Dejan Đud te direktor Bistre Krešo Habijanec ispred izvođača radova.

Radovi teku zadanom dinamikom, a trenutno je u fazi zamjena krovišta i unutarnji grubi radovi te postava instalacija. Rekonstrukcijom bivše zgrade Gradske uprave i dvije popratne zgrade uredit će se 30 soba za boravak 80 osoba, a predviđeno je da u organiziranom stanovanju borave osobe s invaliditetom te starije i nemoćne osobe.

Uredit će se i prostori za radionice, restoran s kuhinjom, upravni dio te prostor za udrugu osoba s invaliditetom. Ponuda će se dopuniti uslugom poludnevnog boravka za osobe s invaliditetom te stare i nemoćne koje nastavljaju život u obitelji. Ova investicija, osim rekonstrukcije, obuhvaća i uređenje okoliša, opremanje zgrade i nabavu vozila prilagođenog osobama s invaliditetom.

– Vrijednost ovog projekta iznosi gotovo jednu četvrtinu našeg gradskog proračuna za ovu godinu te mogu sa sigurnošću reći da je ovo naš najveći projekt po značaju do sada, a nastavak je našeg rada na osiguravanju boljih uvjeta i standarda života za naše starije sugrađane. Kroz usluge poludnevnog boravka i stalnog boravka cilj nam je da im osiguramo nove sadržaje i aktivnosti te da im na taj način odgodimo trajno smještanje u starački dom, odnosno da im omogućimo smještaj kroz zajedničko stanovanje – istaknuo je gradonačelnik Hrvoje Janči.

– Projekt obuhvaća ogromne radove na četiri etaže i na preko 2000 m2, trenutno se postavljaju liftovi, mijenjaju se krovišta, zbilja izgleda zadivljujuće. Već se sada vide konture objekta koji će značajno podići razinu usluge koju mi zapravo trenutno i nemamo u gradu, a to je kvalitetan smještaj za naše starije osobe i osobe s invaliditetom. Građevinski radovi bi trebali završiti do svibnja 2023. godine nakon čega slijedi opremanje. Tu će se u budućnosti otvoriti 40 radnih mjesta na području grada vezanih uz skrb za starije osobe, te će se zaposliti značajan broj djelatnika za fizikalnu terapiju- rekao je predsjednik Gradskog vijeća Željko Lacković.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

5. prosinac

Međunarodni je dan volontera, a osjećaj ispunjenosti zajednički je svima, Sonja Rušak: Volontiranje je dio mene, a velika je sreća i zadovoljstvo znati da...

Ujedinjeni narodi 17. prosinca 1985. godine na svojoj su skupštini proglasili Međunarodni dan volontera, pa se od tada svake...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti