20.1 C
Koprivnica
Srijeda, 22. ožujka 2023.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Svečano

FOTO Ne pamtimo tako velik interes, svi su pohrlili na otvorenje Galerije Mijo Kovačić
F

Ne propustite

Ne pamtimo kada je toliko zainteresiranih posjetitelja pohrlilo na otvorenje izložbe, koja je otvorena jučer u prizemlju Galerije Koprivnica

Tako je i službeno, velikim svečanim otvorenjem, zaživjela Galerija Mijo Kovačić, čija su djela razgledavali ljubitelji naive.

U Galeriji je predstavljen stalni postav 40-tak umjetnina Mije Kovačića, koje su nastale od 1970-ih godina do danas, a izložbeni prostor proteže se na površini 135 kvadrata. Galerija je realizirana u suradnji samog autora, Zaklade Mijo Kovačić, Grada Koprivnice i Muzeja grada Koprivnice, u sklopu nje djeluje i suvenirnica, a u tom će se prostoru ujedno održavati radionice te glazbena, književna i slična događanja.

– On do sada nije imao stalni prostor u Podravini dok primjerice, u Hlebinama imamo Ivana Generalića i Josipa Generalića, a u Goli Galeriju Ivana Večenaja. Mislim da mu je Koprivnica odala na ovaj način jednu zahvalu za sve što je učinio prijašnjih desetljeća – rekao je Robert Čimin, ravnatelj Muzeja.

Mijo Kovačić pripadnik je druge generacije Hlebinske škole, a svoj umjetnički opus razvijao je uz Ivana Večenaja i Ivana Generalića. Dugogodišnjim predanim radom postao je jedno od najvažnijih imena svjetske naive te izlagao diljem svijeta.

U sklopu svečanosti, Koprivničko-križevačkoj županiji i županijskoj Turističkoj zajednici uručene su zahvalnice za doprinos promociji Hlebinske škole naivne umjetnosti u Hrvatskoj i svijetu.

Za vrijeme Podravskih motiva, od 29. lipnja do 1. srpnja, Galerija Mijo Kovačić  moći će se besplatno razgledati od 8 do 22 sata.

Svečanom programu prisustvovali su župan Darko Koren, zamjenik župana Ratimir Ljubić, gradonačelnik Koprivnice Mišel Jakšić sa suradnicima, predsjednik Županijske skupštine Željko Pintar i mnogi drugi.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).
- Oglasni prostor -
loading...
- Oglasni prostor -

Najnovije

specijalno vozilo

FOTO/VIDEO Testira se mašina koja će glancati žute ploče i ostatak trga, električna je, bešumna i blaga prema tlakavcima

Radovi na Zrinskom trgu u samom su finišu, a nakon što dobije sve dozvole i bude predan na korištenje...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti