SVEČANOST

FOTO Nemčići prekrasnim programom pred punom dvoranom proslavili rođendan

Izabrani su i najbolji učenici škole prema izboru svih učenika. Laskave titule pobjednika odnijeli su Klara Smiljanić, Rea Šijak, Natalija Kvakarić i Teo Čokonaj kao najučenik.

12:30h
0
Foto: Grad Koprivnica

Osnovna škola Antuna Nemčića Gostovinskog jučer je proslavila veliki 110. rođendan.

Sve što su radili i naučili u protekloj školskoj godini, Nemčići su kroz brojne recitale, filmove, pjesmu i glumu pokazali na svečanosti u do posljednjeg mjesta ispunjenom Domu mladih. Učenicima, nastavnicima, roditeljima i ostalim posjetiteljima, na početku svečanog programa obratila se ravnateljica škole Gordana Gazdić Buhanec.

– Pred nama je vruće ljeto. Reforma. Škola za život. Nove obveze. Svemu tome pristupit ćemo kao i do sada stručno, odvažno i bez straha. Imamo educirane i kompetentne učitelje, dugo godina stvarane dobre uvjete rada, potporu osnivača škole grada Koprivnice, brojne prijatelje i partnere, suradljive roditelje. Naši nas izbori definiraju, a mi smo odabrali izvrsnost – rekla je ravnateljica Gazdić Buhanec, a prenijele službene stranice grada Koprivnice

Zahvalila se svima na suradnji u stvaranju prekrasnog svečanog programa te poručila osmašima koji se opraštaju od osnovnoškolskog obrazovanja.

– Kamo god krenete, idite punim i čistim srcem i zapamtite tri načela koja će vam osigurati ostvarenje snova. Poštenje, izvrsnost i ustrajnost – poručila je na kraju govora ravnateljica G. Gazdić Buhanec.

Foto: Grad Koprivnica

U ime grada Koprivnice okupljenima se obratio koprivnički gradonačelnik Mišel Jakšić.

– OŠ Antuna Nemčića Gostovinskog je škola za koju volim naglasiti da je jedna od najvažnijih u definiranju jednog šarma, kulture, emocije i prepoznatljivosti našeg grada. Sa svojom poviješću ona je jedan od pečata razvoja i rasta naše Koprivnice. Od strane grada, jako mi je drago da se snovi i vizije ravnateljice i njezinih suradnika i suradnica ostvaruju. Kao što znate, ove godine krećemo u obnovu škole vrijednu šest milijuna kuna, a zaživjet će i projekt botaničkog vrta. Zbog svih ovih stvari siguran sam da će škola i dalje biti na ponos svih nas zajedno, ali i jedna lijepa slika onima koji dolaze u našu Koprivnicu – rekao je u pozdravnom govoru gradonačelnik Mišel Jakšić.

Ove godine izabrani su i najbolji učenici škole prema izboru svih učenika. Laskave titule pobjednika odnijeli su Klara Smiljanić, Rea Šijak, Natalija Kvakarić i Teo Čokonaj kao najučenik.

Dan škole obilježen je i sportskim igrama na igralištu škole i u dvorani Branimir, prodajnom izložbom Učeničke zadruge Nemčićevi suncokreti, premijerom animiranog filma Bljak FVD AniMravec i premijerom prvog filma FVD DokuMravec, Zatočeni u školi.

čitam...