ZAVRŠNA SVEČANOST

FOTO Nemčići u ruke uzeli hrpu knjiga i osvojili zlato na Olimpijadi čitanja, Lea Vugrin najčitateljica

Učenici svakog razreda s najviše pročitanih knjiga osvojili su zlatne medalje

08:48h
0
olimpijadacitanja
Foto: Knjižnica i čitaonica Fran Galović

Završna svečanost Olimpijade čitanja 2019. održana je u petak u Domu mladih u Koprivnici. Projektom pokrenutim prije tri godine na inicijativu Dječjeg odjela Knjižnice i čitaonice Frana Galović, a u suradnji s gradskim osnovnom školama, dodijeljena su priznanja i medalje ovogodišnjim sudionicima.

Cilj je podići svijest učenika da knjiga i čitanje nisu vezani samo uz obaveznu lektiru, već je zabavno čitati u slobodno vrijeme. Od 243 učenika deset razrednih odjela osnovnih škola Đure Estera, Antuna Nemčića Gostovinskog i Braće Radić, aktivno je u projektu sudjelovalo njih 217, pri čemu je 55 ponuđenih knjiga posuđeno 1553 puta.

Prvo mjesto i zlatna medalja pripala je 4.c razreda A. N. Gostovinskog (360 knjiga), ispred 4.b razreda iz škole Braće Radić (250 knjiga) i 4.d razreda iste škole (178 knjiga). K tome su učenici svakog razreda s najviše pročitanih knjiga osvojili zlatne medalje. Lea Vugrin iz OŠ Braće Radić, pročitavši 31 knjigu, proglašena je najčitateljicom.

Svečanosti su prisustvovali svi učenici, učiteljice, predstavnici škola i Knjižnice te grada Koprivnice i Koprivničko-križevačke županije. Partner u provođenju završne svečanosti projekta, koji je trajao od 17. lipnja do 31. kolovoza, bio je Komunalac d.o.o.

Foto: Knjižnica i čitaonica Fran Galović
Foto: Knjižnica i čitaonica Fran Galović
Foto: Knjižnica i čitaonica Fran Galović