Gostovanje

FOTO Neposrednošću i duhovitošću Kristian Novak oduševio gimnazijalce

Susret je trajao sat vremena i održao se u multimedijskoj učionici pred dvjestotinjak zainteresiranih posjetitelja.

15:31h
0
Izvor: Školski list

Kristian Novak, jedan od najosebujnijih suvremenih hrvatskih prozaista, gostovao je u Gimnaziji Fran Galović.

Njegovi višestruko nagrađivani romani Črna mati zemla i Ciganin, ali najljepši od prošle se godine mogu pogledati na sceni Zagrebačkog kazališta mladih odnosno Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu, što nedvojbeno potvrđuje veliku Novakovu popularnost i aktualnost tema o kojima progovara.

S gostom su razgovarale učenice 3. b razreda Emilija Sinjeri i Lana Varga. Nakon Emilijina pozdravnog govora Lana je predstavila pisca, a zatim su nastavile s pitanjima. U idućih sat vremena raspravljalo se o predstavama, filmskoj adaptaciji romana Črna mati zemla, književnoj kritici, međimurskom dijalektu i još mnogočemu.

Susret je trajao sat vremena i održao se u multimedijskoj učionici pred dvjestotinjak zainteresiranih posjetitelja.

– Književni susret nadmašio je sva moja očekivanja. dojmovi koje sam stekla o autoru čitajući knjigu ciganin, ali najljepši samo su se višestruko potvrdili. Čak sam dobila i autogram na svoju novu kopiju ciganina! Bio je to jedan od najboljih sati hrvatskog jezika u ove četiri godine i bilo bi mi veoma drago da su književni susreti poput ovog češći – rekla je Emilija Sinjeri, učenica 3. b razreda.

Izvor: Školski list